Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. GOLKARİAN’dan Azerbaycan Türkçesi-Farsça Sözlük
Eklenme Tarihi: 11 Eylül 2016, 20:01
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 16:06
YDÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. GOLKARİAN'dan Azerbaycan Türkçesi-Farsça Sözlük

Yakın Doğu Üniversitesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ghadir GOLKARİAN Tebriz Büyükşehir Belediyesi tarafından ödüllendirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Prof. Dr. Ghadir GOLKARİAN'a beş yıl boyunca araştırma, dikkat ve gayretiyle yazıp hazırladığı “Azerbaycan Türkçesi - Farsça Genel Sözlük” için Azerbaycan Yazarlar Birliği ve Doğu Azerbaycan vilayeti Tebriz büyükşehir belediyesi, sanat ve kültürel işleri genel müdürlüğü tarafından 5000 Euro, gümüş işisimurg tablosu ve plaket ödülü takdim edildi.

YDÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. GOLKARİAN'dan Azerbaycan Türkçesi-Farsça Sözlük

Prof. Dr. Ghadir GOLKARİAN tarafından telif olunan sözlük, İPA sistemi standardına uygun yazılarak Kuzey-Güney Azerbaycan’da yürürlükte olan çağdaş kümeleri içerdiği belirtildi.

Sözlük, ses özelliği, terim alt dizimi, kelimelerin kaynağı ve gramatik özelliklerini taşımaktadır.

Yakın Doğu Üniversitesi öğretim üyesi Ghadir GOLKARİAN'a ödülü Tebriz Büyükşehir Belediye başkanı tarafından takdim edildi.