Eklenme Tarihi: 04 Haziran 2016, 15:10
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 15:45
Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı Yapıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yurttaşı adaylara yönelik Yakın Doğu Üniversitesi “Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı”, bugün saat 9:00’da, Eğitim Sarayı’nda tek oturum halinde gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavına, 1105 öğrenci katıldı.

Öğrenciler sınav sonuçlarını kimlik kartı numaralarına göre, 4 Haziran 2016 (bugün ) saat 19.00’dan itibaren www.sonuc.neu.edu.tr adresinden kimlik kartı numaralarını girerek öğrenecebileceklerdir. Sınavda başarılı olan öğrenciler ön kayıtlarını en son 17 Haziran mesai bitimine tamamlamaları gerekmekte, yedek kayıt hakkı kazanan öğrenciler ise 20 Haziran tarihinden itibaren Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na başvuracaklardır.

Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı Yapıldı

Kolejlerden mezun olan öğrenciler, Yakın Doğu Üniversitesi tüm bölümlerine belirlenen kontenjanlar çerçevesinde GCE A’Level, GCE AS Level, IGCSE-GCSE O’Level, SAT, ACT, sınav sonuç belgeleri ile de kayıt hakkı elde edebileceklerdir. Ticaret Lisesi, Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi çıkışlı öğrenciler Yakın Doğu Üniversitesi ön lisans ve ilgili lisans programlarına sınavsız geçiş hakkına sahiptirler. İlgili adayların ön kayıt işlemlerini 17 Haziran 2016 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yeter TABUR, Yakın Doğu Üniversitesi’nin gençlerimize eğitimsel ve kültürel bağlamda rehber olmayı her zaman görev edindiğini ifade ederek, Yakın Doğu Üniversitesi’nin tahsis ettiği burs kontenjanı ile gençlerimize kendi ülkelerinde yüksek öğrenim olanağı sağlarken, başarılı öğrencileri de ödüllendirmeyi ilke edindiğini vurguladı. Yrd. Doç. Dr. Yeter TABUR, Yakın Doğu Üniversitesi 'nin 16 Fakültesine bağlı 220 bölümüne öğrencilerin sınav sonucu başarı düzeyi ile tercih ettikleri bölümlere göre yerleştirildiklerini söyledi. Öğrencilerin bölümlerine göre 17 Haziran tarihine kadar kayıt veya ön kayıt yaptırmaları gerektiğinin altını çizen Yrd. Doç. Dr. Yeter TABUR 20 Haziran 2016 tarihinden itibaren yedek kayıt hakkı elde eden öğrencilerin de ön kayıt yapma hakkına sahip olduklarını belirtti.

Kayıt İşlemleri ile ilgili detaylı bilgi Yakın Doğu Üniversitesi Örenci Daire Başkanlığından veya 223 64 64 no’lu (dahili 213-214-215-225) telefondan veya www.neu.edu.tr web sitesinden alınabilir.

Haberin Videosu