Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bölümlerine Avrupa (ASIIN) Akreditasyonu
Eklenme Tarihi: 17 Aralık 2015, 11:34
Son Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2020, 09:04

Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Merkezi Almanya'da bulunan Avrupa’nın mühendislik, matematik, enformatik ve doğal bilimler alanlarında Akredite eden Kurumu ASIIN tarafından akredite edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nün Rektörlükten aldığı bilgilere göre, daha önce ACPE, JCI, EDEXEL, IACBE ve diğer akreditasyon kurumları tarafından akredite edilen ve kalite güvence raporu alan Yakın Doğu Üniversitesi programlarına, Avrupa’nın mühendislik, matematik, enformatik ve doğal bilimler alanlarında akredite eden ve merkezi Almanya da bulunan ASIIN tarafından akreditasyon verildiği belirtildi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin SADIKOĞLU, ASIIN komisyonunun 11 Aralık 2015 tarihinde Almanya’da gerçekleşen toplantısında Yakın Doğu Üniversitesi’nin Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Bilgisayar-Enformatik Sistemleri bölümleri lisans ve yüksek lisans programlarını kapsayan toplam 10 programının akredite edilmesinin müjdesini aldıklarını söyledi.

Prof. Dr. SADIKOĞLU, ASIIN akreditasyon süresinin, bölümlerin eğitim ve araştırma faaliyetlerini kapsayan ön değerlendirme raporlarının hazırlanması ve ASIIN’e sunulması, ASIIN uzmanları tarafından raporların incelenmesi, her programın için ilgili alanlardan Avrupa’nın farklı üniversitelerinden 5 kişilik bir denetleme heyetinin Yakın Doğu Üniversitesi’nde yerinde incelemelerde bulunulması ve hazırladıkları raporun ASIIN komisyonuna sunulup karara bağlanması için bir yıllık bir süreci kapsadığını belirtti.

Avrupa Kalite Güvence Sistemi (EQAR) içerisinde yer alan ASIIN tarafından, Yakın Doğu Üniversitesi’nin ilgili bölümlerinin akredite edilmesi, Yakın Doğu Üniversitesi’nde eğitim ve araştırma faaliyetlerinin kalitesinin Avrupa’nın önde gelen Üniversiteleri ile aynı seviyede olmasının bir göstergesidir.

Avrupa Kalite Güvence Sistemi (EQAR) içerisinde yer alan, ASIIN tarafından Yakın Doğu Üniversitesi’nin 10 programının akreditasyonu KKTC eğitim camiası için de büyük önem taşımaktadır.

Haber Videosu