Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsünde Sergilenmeyebaşlanan “Hürriyet Anıtı”, “Haberciler Anıtı” ve “Teknoloji Avcısı Anıtı”Görülmeye Değer Bir İhtişama Sahip…
Eklenme Tarihi: 09 Mart 2021, 12:37
Son Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2021, 09:45

Ev sahipliği yaptığı anıt heykellerle açık hava müzesi görünümünde olanYakın Doğu Üniversitesi kampüsü, açılışı yapılan yeni heykellerle sanatlabütünleşmeye devam ediyor. 100’ün üzerinde anıt heykelin yer aldığı kampüsteki koleksiyonason olarak Hürriyet Anıtı, Haberciler Anıtı ve Teknoloji Avcısı Anıtı katıldı. YakınDoğu Üniversitesi Heykel Atölyesinde tamamlanan bronz heykeller, görülmeyedeğer bir ihtişama sahip.

Hürriyete Doğru
GÜNSEL Üretim Tesislerinin önündeki yeşil alana yerleştirilen HürriyetAnıtı, kampüsteki en etkileyici anıtlardan. 9 atın yan yana koşarken gösteren HürriyetAnıtı, temsil ettiği anlamlarla da bir hayli özel. Yeşil alan üzerinde hür birşekilde koşan atlardan oluşan anıt, hürriyeti simgeliyor. Diğer yandan yüzde100 elektrikli GÜNSEL’in doğaya saygılı yönünü de ortaya koyuyor. Anıtta yeralan at sayısının 9 olması da tesadüf değil. Bu rakam, ailenin uğurlu sayısıolarak GÜNSEL’in logosunda da yer alıyor.

Haberciler Anıtı
Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni geçtikten hemen sonra GÜNSELÜretim Tesislerine dönen kavşağın ortasına yerleştirilen Haberciler Anıtı da güçlübir görselliğe ve anlatıma sahip. Dünya üzerinde duran bir kadını, bir ellindeiki, diğer elinde bir güvercinle gösteren Haberciler Anıtı, Kuzey Kıbrıs TürkCumhuriyeti’nden bütün dünyaya “Biz de varız!” mesajını iletiyor. Güvercin,birçok kültürde güzel haberlerin sembolüdür. Bu yönüyle Haberciler Anıtı, toplumyararına bilim üreten ve geliştirdiği projelerle bilimi toplumsal faydayadönüştüren Yakın Doğu Üniversitesi kampüsüne çok yakışıyor.

Teknolojiyi Yakalamak
GÜNSEL Üretim Tesislerinin önünde yer alan Teknoloji Avcısı Anıtı da Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsündeki en yeni anıt heykellerden biri. Tarihsel bir figürüelinde mızrakla gösteren anıt, Yakın Doğu Üniversitesi’nin teknolojiye verdiği önemi simgeliyor. Anıtta yer alan insan figürünün tarihsel bir kompozisyona sahip olması ise gelişme ve ilerlemede bilimin ve teknolojinin gücüne göndermeyaparak, “teknoloji üretmeden geleceği kuramazsınız” mesajı veriyor.