Yakın Doğu Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu’nun Uluslararası Kalite Standartlarına Uygunluğu Bir Kez Daha Tescillendi…
Eklenme Tarihi: 18 Ağustos 2019, 16:13
Son Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 09:06

Yakın Doğu Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu, 6’ıncı kez Pearson Edexcel Akreditasyon denetlemesini başarı ile geçerek verdiği eğitimin uluslararası kalite standartlarına uygunluğunu bir kez daha tescilledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgide, 2014 yılında Pearson Edexcel Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen Yakın Doğu Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu’nun altıncı kez denetleme sürecinden başarıyla geçtiği belirtildi.

Hazırlık Okulu Müdürü Enis Sayman, hazırlık okulunun yeniden akredite edilmesiyle ilgili olarak, “Bilindiği üzere İngilizce Hazırlık Okulu 2014 yılı Temmuz ayında Pearson Edexcel Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmiş ve her akademik yıl sonunda denetleme sürecinden geçmiştir. Kalite ve başarının kalıcı ve sürdürülebilir olması açısından bu denetlemeler tarafsız denetçiler tarafından gerçekleştirilmektedir” dedi.

Enis Sayman; “Öğrenciler Her Akademik Yılın Sonunda Uluslararası Sertifika Alıyorlar…”
Sayman, eğitimde mükemmellik ve uluslararası kalite standartlarına uygunluk göstergesi olan bu akreditasyon ile İngilizce Hazırlık Okulu’nu başarı ile tamamlayan öğrencilerin her akademik yıl sonunda aldıkları eğitimin kalitesinin onayı olan uluslararası sertifika aldıklarını söyledi.

Akredite olduğu günden beri Yakın Doğu Üniversitesi gelişimi ve değişimi doğrultusunda kurum başarısı paralelinde kendisini geliştirip yenileyen İngilizce Hazırlık Okulunun son olarak 2016-2017 Akademik Yılı’nda Uzaktan Eğitim ve Harmanlanmış Eğitim gibi teknoloji entegrasyonu gerektiren uygulamaları müfredatına eklediğini belirten Enis Sayman, 2018-2019 Akademik Yılı’nda öğrencilerin online platform üzerinden değerlendirilmeye başlandığını kaydetti.

Bu başarının kendileri için büyük bir gurur ve gelecek için de güçlü bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade eden Sayman, “Tüm bu süreç boyunca bizlere her türlü desteği ve olanağı sağlayan Kurucu Rektör Dr. Suat Günsel, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr İrfan Günsel ve başta müdür yardımcısı Deniz Altay ile Kalite Koordinatörü İnanç Uçaröz olmak üzere akreditasyon komitesinde görev alan tüm Hazırlık Okulu idareci ve öğretmenlerine sonsuz teşekkür ederim” sözlerini kullandı.