Yakın Doğu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleşti
Eklenme Tarihi: 07 Temmuz 2016, 13:48
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 10:31

Yakın Doğu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleşti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, törene YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin SADIKOĞLU, Dekanlar, Öğretim Üyeleri, Mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Ardından Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğretim görevlilerinin müzik dinletisiyle devam etti.

Doç. Dr. Şerife EYÜPOĞLU; Sizlere Elimizden Geldiği Kadar Destek Olduk Bugünden Sonra Sizin Yanınızda Olmaya ve Destek Olmaya Devam Edeceğiz.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Şerife EYÜPOĞLU açılışta yaptığı konuşmada; “Fakültemizin hedefi öğrencileri her zaman en iyi, en kaliteli ve günün koşullarına uygun eğitimi vermek olmuştur. Tüm öğretim üyesi arkadaşlarımla birlikte bu konuda çaba sarfettik ve bu yönde de çalışmaya devam edeceğiz. Bugün çok değerli öğrencilerimizin yıllardır verdikleri emeklerinin karşılıklarını alma zamanı geldi. 4 yıldır çok çaba sarfedip canla başla çalışıp diplomalarını almaya hak kazanmışlardır. Öğrencilerimiz eğitim hayatlarının önemli bir bölümünü bir kenara bırakıp bugün gerçek hayatla tanışacaklardır. Artık kendi ayakları üzerinde duracak konuma gelmişlerdir. Değerli velilerimiz bu diplomada öğrencilerimizin olduğu kadar sizinde haklarınızın olduğuna inanıyorum. Sevgili öğrencilerim bugün buradan mezun olup ayrılıyorsunuz. Eminim sizler bizleri en iyi yerlerde en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Unutmayın ki Yakın Doğu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak sizlere elimizden geldiği kadar destek olduk bugünden sonra sizin yanınızda olmaya ve destek olmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizi ve ailelerini en içten dileklerimle tekrardan kutlarım, hayırlı uğurlu olmasını dilerim.“

Prof. Dr. Fahrettin SADIKOĞLU; Sizin Bugüne Gelmenizde En Büyük Fedakarlığı Yapan Anne Babalarınızdır

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin SADIKOĞLU ise; “Değerli öğrencilerimiz bugün sizin yaşadığınız sevinç hepimizden daha fazladır çünkü 4 yıl boyunca uykusuz gecelerin, çektiğiniz zorlukların bugün sonuna geldiniz. Sizin bugüne gelmenizde en büyük fedakarlığı yapan anne babalarınızdır. 4 yıllık süreçte öğretim elemanlarımız size bütün bildiklerini üstün bir çabayla aktardı. Bugünlere gelmenizde en büyük katkıları olan insanlar sizin aileleriniz ve hocalarınızdır. Sevgili öğenciler sizleri kutlar başarılarınızın hayat boyu devam etmesini dilerim. Yolunuz açık olsun.”

Dereceye Giren Öğrencilere Madalyaları Takdim Edildi

Diploma töreni dönem birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL tarafından madalyaların takdim edilmesiyle devam etti.

Uluslararası ilişkiler bölümünden bir öğrenci mezuniyet törenine özel hazırladığı bir müzik dinletisiyle sahne aldı.

Törende daha sonra geleneksel Kıbrıs Türk halk danslarını sergilemek üzere genç folklor ekibi sahneye çıkarak izleyenlerin beğenisini kazandı.

Gösterinin ardından öğrenciler diplomalarını almak üzere sahneye davet edilerek tek tek diplomaları hocaları tarafından takdim edildi. Daha sonra diplomalarını alan öğrenciler hep birlikte keplerini havaya fırlatarak tören sona ermiş oldu.