Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde Jinekolojik Kanser Ameliyatları Açık ve Laparoskopik Yöntemlerle Yapılmaya Başlandı
Eklenme Tarihi: 27 Mart 2016, 13:05
Son Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2020, 15:57
- Türkiye'de Sınırlı sayıda Merkezde Gerçekleştirilen Laparoskopik Jinekolojik, Onkoloji Cerrahisi Operasyonları Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde Jinekolojik Endoskopik Cerrah Doç. Dr. Mert Göl Başkanlığında Gerçekleştirilmeye Başlandı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü' nden yapılan açıklamada, Jinekolojik Onkoloji yan dal uzmanlığı dışında, Avrupa Jinekolojik Endoskopi Derneği tarafından Jinekolojik Endoskopik Cerrah diplomasını alan ilk Türk hekim de olan Doç. Dr. Mert Göl başkanlığında, ileri düzey laparoskopik operasyonlar ve laparoskopik jinekolojik kanser cerrahisi, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı uzmanları tarafından yapılmaya başlandı.

Geçtiğimiz günlerde Doç. Dr. Mert Göl ve Yrd. Doç. Dr. Barış Kaya tarafından yapılan rahim kanseri ameliyatının başarı ile gerçekleştirildiği, hastanın durumunun iyi olduğu ve tedavi sürecinin devam ettiği belirtildi.

Jinekolojik Onkoloji Nedir?
Jinekolojik onkoloji, kadın genital kanserlerinin ve kanser öncüsü lezyonların önlenmesi, tanısı ve tedavisi ile ilgili uzmanlık dalı olup, rahim, rahim ağzı, yumurtalık, tüp, vajen ve vulva kanserlerinin cerrahi tedavisini içermektedir.

Laparoskopik Cerrahinin Avantajları

• Ameliyat sonrası enfeksiyon riski gibi istenmeyen durum oranının, açık cerrahiye göre çok daha az olması

• Ameliyat sonrası çok daha az ağrı hissedilmesi

• Çabuk ve konforlu iyileşme

• Hastanede kalış süresinin kısa olması

• Hastanın günlük hayatına erken dönebilmesi

• İyileşme sonrası yara izinin açık cerrahiye göre çok daha az olması

Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Operasyonları, Medikal Onkoloji ve Radyasyon Onkolojisi ile Birlikte Planlanıyor

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde jinekolojik kanser hastalıkları, tanı aşamasından itibaren, jinekolojik onkoloji cerrahisi uzmanı, radyasyon onkolojisi ve medikal onkoloji bölümlerinden uzmanların bir araya gelmesiyle oluşturulan konsey tarafından, hastaların durumu da dikkate alınarak etraflıca değerlendirilmekte ve kişiye özel tedavi planları hazırlanmaktadır.