Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Güz Dönemi Mezunları Diplomalarını Törenle Aldı
Eklenme Tarihi: 31 Ocak 2017, 09:13
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 14:40

YDÜ Eczacılık Fakültesini 2016/2017 Güz Yarıyılı’nda bitiren genç eczacılar ile Klinik Eczacılık ve Farmakoloji Anabilim Dallarında doktora ve yükseklisans çalışmalarını tamamlayan eczacılara mezuniyet belgeleri 19 Ocak 2017’de Eczacılık Fakültesi’nde düzenlenen bir törenle verildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ, Fakülte Dekanı Prof. Dr. İhsan ÇALIŞ, Öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldığı tören, Gazi Mustafa Keml Atatürk ve Tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Ardından öğrencilerin YDÜ ve Kuzey Kıbrıs’taki fotoğraflarından hazırlanan “Memories of NEU and Pharmacy Education” adlı kısa film ile devam etti.. Filmin müziği, Kıbrıs’ın ilk kadın eczacılarından Ecz. Kam’ran Aziz’in bestesi olan ve Sıla Dörtlüsü grubu tarafından seslendirilen “Kıbrıs bir adamıdır, cennetten parça mıdır?” şarkısı güne ve törene büyük anlam kattı. Daha sonra YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nden Dr. Erkan SÜLÜN (gitar) ve Uzm. Mehmet SAKARYA (flüt) mini konserleri ile töreni sanatla zenginleştirdiler.

Mariam ALİAN; "Ülkemde Savaş Çıkınca YDÜ Eğitimime Devam Etme Olanağı Verdi"

Mezun öğrenciler adına konuşan Suriye’li Mariam ALİAN’ın, ”Ülkemde savaş çıkınca eğitimime devam için pek çok üniversiteye yazdım,ya cevap vermediler, ya da ret cevabı verdiler; bana eğitimime devam olanağı verdiği için Near East Universiy’e minnettarım. Burada çok değerli profesörlerden eğitim aldık, onlardan mesleğimize ve hayata dair çok şey öğrendik, tüm hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. İlerde bize “nereden mezunsunuz” diye sorduklarında, büyük gururla,başımız dik olarak göğsümüzü gererek Near East University mezunuyuz diye cevap vereceğiz.” şeklindeki duygusal sözleri salonda alkışlarla karşılandı.

Prof. Dr. İhsan ÇALIŞ; "Sizleri Ülkelerinize Halk Sağlığını Koruyup Geliştirecek İlaç ve Sağlık Danışmanları Olarak Uğurluyoruz."

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan ÇALIŞ, Mezuniyet Töreni Konuşması’nda YDÜ Eczacılık Fakültesi ile ilgili bilgiler de verdi. “ACPE (Accreditation Council for Pharmacy Education) tarafından uluslararası akreditasyon sertifikasına sahip YDÜ Eczacılık Fakültesi olarak sizleri, ilaç ve sağlık danışmanı olarak yetiştirmeye, ilacın hammaddesinden üretimine, halka sunulması, ilacın akıllı kullanımı konusunda halka ve diğer sağlık meslek gruplarına danışmanlık yapacak donanımla mezun ediyoruz. Sizleri ülkelerinize halk sağlığını koruyup geliştirecek ilaç ve sağlık danışmanları olarak uğurluyoruz. Sizlerin birer YDÜ elçisi olarak okulunuzla iletişim içinde olacağınıza inanıyor, hepinize başarılar diliyoruz.” diyerek tamamladı.

YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ'da çok etkilendiğini belirttiği törende, Klinik Eczacılık Anabilim Dalı’nda Doktora tezini tamamlayan Dr. Abdikarim ABDİ’ye diplomasını takdim etmekten çok mutlu olduğunu ifade etti. YDÜ İlaç Danışma ve Klinik Eczacılık Merkezi’nin (DIC) kurucu ve yürütücüsü Doç. Dr. Bilgen BAŞGUT’un tez danışmanlığını yaptığı Farmakoloji ve Klinik Eczacılık doktora ve master öğrencilerinin yanı sıra Toksikoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Şahan SAYGI ve YDÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İlker ETİKAN’ın da Biyoistatistik alanında master tezlerini tamamlattığı öğrenciler de törende diplomalarını aldılar.

Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin tüm öğretim kadrosunun katıldığı törende, mezunların diplomalarını almalarının ardından Eczacılık Fakültesi’nin en yaşlı hocası olarak Prof. Dr. K. Hüsnü C. BAŞER, öğrencilere Eczacılık Yeminini yaptırdı.

Tören öğrencilerin keplerini coşkuyla havaya fırlatmaları ile sona erdi.

Haberin Videosu