Yakın Doğu Üniversitesi Çok Farklı… Yakın Doğu Üniversitesi: 83 – İstanbul Üniversitesi: 37
Eklenme Tarihi: 22 Nisan 2017, 19:54
Son Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 11:28

Yakın Doğu Üniversitesi kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final ilk maçında evinde ağırladığı İstanbul Üniversitesi’ni 46 sayı farkla 83- 37 mağlup etti. Seride 1-0 öne geçerek avantaj elde eden Yakın Doğu Üniversitesi ikinci maçı da kazanması durumunda yarı finale yükselecek.

Serinin ikinci maçı, 24 Nisan Pazartesi günü, Prof. Dr. Turgay ATASÜ Spor Salonu’nda oynayacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Caferağa Spor Salonu’nda oynanan maçta,  rahat bir oyun sergileyen Yakın Doğu Üniversitesi farkını ortaya koydu.

Karşılaşmaya Angelica ROBINSON’ın etkili oyunuyla başlayan Yakın Doğu Üniversitesi, ilk 5 dakikayı 15-6 önde geçti. Courtney VANDERSLOOT’un üst üste basketleriyle farkı açan ev sahibi ekip, skoru 25-6’ya getirdi. Kayla MCBRIDE ve Elin ELDEBRINK ile farkı açmaya devam eden Yakın Doğu Üniversitesi, ilk periyodu 29-7 önde tamamladı.

İkinci periyot karşılıklı basketlerle başlarken konuk ekip İstanbul Üniversitesi’nin etkisi uzun sürmedi. İstanbul Üniversitesi’nin 12 sayısının 9’u La Tanya WHITE ile geldi (35-12). Karşılıklı üçlüklerin ardından devrenin son 4 dakikasına 38-15’lik skorla girildi. Kalan bölümde hücumdaki etkisini sürdüren Yakın Doğu Üniversitesi, soyunma odasına 44-19 önde girdi.

Üçüncü periyota da üst üste basketlerle başlayan ev sahibi, skoru 49-24’e getirdi. Kayla MCBRIDE ve Quanitra HOLLINGSWORTH’ün etkili oyunlarıyla 17-0’lık seri yapan Yakın Doğu Üniversitesi, periyodun son 2 dakikasına 66-24 önde girdi. Kalan bölümde konuk ekip La Tanya WHITE ve Neslişah CORA ile sayılar üretse de son periyoda 66-29 Yakın Doğu Üniversitesinin üstünlüğüyle girildi.

Son periyodu yakaladığı farkın da rahatlığıyla oynayan Yakın Doğu Üniversitesi, sahadan 83-37’lik skorla galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti.

Öne Çıkanlar…

Yakın Doğu Üniversitesi’nde;Courtney VANDERSLOOT 17 sayı, 5 ribaunt, 5 asist, Kayla MCBRIDE 16 sayı, 10 ribaunt, 5 asist, Elin ELDEBRINK 11 sayı, 2 ribaunt, 3 asist, Gizem BAŞARAN 11 sayı, 8 ribaunt, Angelica ROBINSON 9 sayı, 3ribaunt, 2 asist, Quanitra HOLLINGSWORTH 8 sayı, 3 ribaunt, 3 assit, Bahar ÇAĞLAR 7 sayı, 5 ribaunt, 3 asist, Sinem ATAŞ 2 sayı, 3 raibunt, 2 asist ile takımın öne çıkan isimleri oldular.

İstanbul Üniversitesi’nde; Tan WHITE 23 sayı, 6 ribaunt, 1 asist, Neslişah CORA 3 sayı, 1 ribaunt, 2 asist, Kardelen GEZGİN 3 sayı, 9 ribaunt ile oynadı.