Yakın Doğu Üniversitesi Avrupa’da AIDS’in Önlenmesi ve Tedavisi Üzerine Çalışan 13. Merkez Oldu

Eklenme Tarihi: 06 Aralık 2015, Pazar, 11:08
Son düzenleme: 07 Aralık 2015, Pazartesi, 08:13
  • Yakın Doğu Üniversitesi Avrupa’da AIDS Virüsünün Dolaşımı,Önlenmesi ve Tedavisinde Politikalar Geliştirecek

Yakın Doğu ÜniversitesiDeneysel Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezi (YDÜ-DESAM), HIV EURESIST çalışma grubu üyeliğine kabul edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’ne açıklamalarda bulunan YDÜ Rektör Yardımcısı ve DESAM Müdürü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ , bilimsel alanda kaydedilen önemli gelişmelerin Yakın Doğu Üniversitesi’nin uyguladığı bilim politikaları sonucunda gerçekleştiğini söyledi.

Açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi’ni EUROSIST tarafından da HIV/AIDS  araştırmaları konusunda  en önemli bilim adamları arasında gösterilen Doç. Dr. Murat Sayan temsil edileceği belirtildi.

EURESIST çalışma grubu, Avrupa Birliği üye ülkeleri içerisinde HIV’in durumunu, dolaşımını ve ilaç direncinin boyutlarını izlemektedir.  Çalışma grubu, uygulanması gereken önleyici ve tedaviye katkı yapıcı politikaların ortaya çıkmasını sağlar. Bu amaçla gerekli toplantılar düzenler ve uluslararası saygın tıp dergilerinde HIV/AIDS ile ilişkili makaleler yayınlamaktadır.

EURESIST çalışma grubunun üyeleri:

1. InformaPRO: ITALY
  2. Karolinska Institutet: SWEDEN
  3. Max Planck: GERMANY
  4. UniKoeln: GERMANY
  5. UniSiena: ITALY
  6. IBM Research Lab in Haifa: ISRAEL
  7. Institute of Hygiene and Tropical Medicine: PORTUGAL
  8. IrsiCaixa: SPAIN
  9. Rega Institute: BELGIUM
  10. CRPSanté: LUXEMBOURG
  11. United St. Laszlo and St. Istvan Hospital and Clinics: HUNGARY