Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü Öğrencileri, Yakın Doğu İlkokulu’nda “Okuma Şenliği” Düzenledi
Eklenme Tarihi: 29 Kasım 2023, 15:47

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nde eğitimlerini sürdüren geleceğin sınıf öğretmenleri, Yakın Doğu İlkokulu’nda düzenledikleri “okuma şenliği” ile ilkokul öğrencilerine keyifli anlar yaşattı.

Koordinatörlüğünü Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fatma Köprülü’nün yaptığı etkinlikle öğrenciler kitap okumaya teşvik edilirken; çarkıfelek, eğitici kart oyunları, atasözleri ve deyimler, merak uyandırma, canlandırma, Atatürk’ün hayatı, karoke ve çeşitli etkinliklerle de eğlenceli bir öğrenme deneyimi yaşadılar.

Doç. Dr. Fatma Köprülü: “Eğlenceli etkinlikler, çocukların kitap okumayı sadece bir öğrenme aracı olarak değil, aynı zamanda keyifli bir aktivite olarak görmelerini sağlıyor.”
Çocuklarda kitap okuma alışkanlığı geliştirmek için merak uyandıran eğlenceli etkinliklerin önemine değinen Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fatma Köprülü, “Merak, çocukların öğrenme isteğini tetikler ve onları kitapların sayfalarına çekmeye yardımcı olur. Eğlenceli etkinlikler ise çocuklara kitap okumayı sadece bir öğrenme aracı olarak değil, aynı zamanda keyifli bir aktivite olarak görmelerini sağıyor” ifadesini kullandı.

Yakın Doğu İlkokulu’nda düzenledikleri okuma şenliği, ilkokul öğrencilerimizin kitapla güçlü bir bağ kurmalarına olanak sağladığını belirten Doç. Dr. Köprülü, “Diğer yanıyla geleceğin sınıf öğretmenleri olacak öğrencilerimiz için de çok değerli bir deneyim oldu” ifadelerini kullandı. Doç. Dr. Köprülü, okuma şenliğine ev sahipliği yapan Yakın Doğu İlkokulu Müdürü Fatma Coşar ve öğretmenlere de teşekkür etti.