Yakın Doğu Üniversitesi 3. Kuzey Kıbrıs Acil Tıp Günleri Sempozyumu’na Ev Sahipliği Yaptı
Eklenme Tarihi: 13 Nisan 2016, 12:06
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 13:32

Yakın Doğu Üniversitesi Ev Sahipliğinde; Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı ve Paramedik Derneği İş Birliğinde Düzenlenen 3. Kuzey Kıbrıs Acil Tıp Günleri Sempozyumu YDÜ AKKM Büyük Salonda gerçekleştirildi.

Sempozyum Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.Ardından Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü tarafından verilen mini piyano dinletisi ile devam etti.

Açılış Konuşmalarını sırasıyla YDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç.Dr. Ümran Dal Yılmaz, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğrt.Üy. Doç.dr. Ayhan Özhasenekler, Paramedik Derneği Başkanı Ahmet Hamdi Alpakan ve YDÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Bektaş yaptı.

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ,Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr.Ümral Dal Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada:" Sempozyuma yoğun talep ve katılım bizleri çok mutlu etti. Sempozyumumuza kayıt sayısının 618 olduğunu bildirmek isterim. Üçüncüsünü düzenlediğimiz ve gelecekte de düzenleyeceğimiz programlar için güç ve heyecan verdi dedi.

Sempozyumumuzun Ana Teması Kardiyopulmoner Resüsitasyon
Doç.Dr. Dal,bu Sempozyumumuzun ana temasını Kardiyopulmoner Resüsitasyon olarak belirlediklerini belirterek, Resusitasyon bilimindeki gelişmeleri yansıtabilmek, sağlık çalışanlarına en iyi önerileri sunabilmek için klinik kılavuzların belli aralıklarla güncellenmesi gerekmekte olduğunu vurguladı.

Dal; "Bu Çalışmaları Yapmak Amacıyla Uluslararası Resusitasyon Liyezon Komitesi (ILCOR) Kurulmuştur."
Amerikan Kalp Birliği (AHA) resusitasyon bilimini değerlendirmek ve ortak resusitasyon kılavuzlarını geliştirmek için 1. ILCOR konferansına ev sahipliği yapmış ve bunun ardından 2000 yılındaki ilk kılavuz yayınlanmıştır.

Doç.Dr.Ümran Dal Yılmaz; Avrupa Resusitasyon Konseyi (ERC) ve Amerikan Kalp Birliği (AHA) tarafından yayımlanan; Acil servis pratiğini en çok etkileyen kılavuzların başında gelen ve 5 yılda bir yenilenen 2015 Kardiyopulmoner Resüsitasyon kılavuzundaki değişiklikleri paylaşmaktır"dedi.

Yılmaz, Sempozyumun düzenlenmesi sırasında her daim yanımızda hissettiğimiz, desteklerini esirgemeyen Başta YDÜ Kurucu Rektör Dr.Suat .Günsel, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan S.Günsel, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Şenol Bektaş , Prof.Dr.Tamer Şanlıdağ, Yakın Doğu Turizm ve Seyahat İşletmeleri Genel Müdürü, Sayın Ahmet Savaşan ile görev alan meslektaşlarına, öğrencilere ve katılımcılara teşekkür etti.