Üretilecek Yerli Arabanın 9 Ekim’de Gerçekleştirilecek Marka, Model, ve Teknik Özellik Tanıtımına 50’nin Üzerinde Yabancı Basın Mensubu Katılıyor
Eklenme Tarihi: 04 Ekim 2016, 16:33
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 15:14

Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon Merkezi ve AR-GE ekipleri ile Otomotiv Mühendisliği bölümü tarafından çalışmaları sürdürülen ve üretim öncesi son aşamaya gelinen yerli otomobilin Pazar günü gerçekleştirilecek basın toplantısına yabancı basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 9 Ekim 2016 Pazar günü saat 11.00’de Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Fuaye alanında yapılacak olan basın toplantısına, 50’nin üzerinde yabancı basın mensubunun katılacağı belirtildi.

Basın toplantısında üretilecek aracın marka ve teknik özellikleri hakkında detaylı bilgi verilecek, aracın birebir modeli basın mensupları ile paylaşılacak.

Doç. Dr. İrfan GÜNSEL: “Dünya Otomotiv Teknolojilerinde Meydana Gelebilecek Teknolojilere Ayak Uydurmaya Devam Edeceğiz”

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde devrim niteliğinde olacak yerli otomobil projesine yabancı basın mensuplarının yoğun ilgi göstermesinden ötürü kıvanç duyduğunu söyledi. Doç. Dr. GÜNSEL, “Dünyada teknolojide yaşanan gelişmeleri ülkemizde hayata geçirdiğimiz projelerle dünyaya duyurmak adına yabancı basın mensuplarının bizlerle birlikte olacak olması ülkemizde üretilecek olan ilk yerli arabaya verilen desteğin bir göstergesidir” dedi. Ülkemizin gurur projesi olacak olan yerli otomobilin marka ve birebir modelinin ilk kez görücüye çıkacağını dile getiren Doç. Dr. GÜNSEL, ülke ekonomisine birçok yönden güç katacak olan yerli otomobilin yurt dışına ihraç edilmesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin adını dünyaya duyurmasında büyük bir fırsat olacağını ifade etti. Doç. Dr. GÜNSEL, “Hayal kurabilen, kurduğu hayale inanabilen, cesaret edebilen ve büyük bir çaba ile yorulmadan her gün daha iyisini yapabilmek için çabalayan ekibimizle, bugünün ve geleceğin teknolojilerine uygun, kaliteli ve ekonomik otomobilimizi önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarına, ardından da seri üretim ile dünya pazarına çıkarmayı hedefliyoruz. Üretim mühendisliğinin ülkemizde bir marka oluşturma seviyesinde olduğunu göstermek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.