Türkiye’den Gelen 5 Akademisyenin 50 Eserinden Oluşan “Türkiye Baskı Resim Sanatçıları Sergisi” Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Tarafından Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Açılıyor
Eklenme Tarihi: 08 Nisan 2019, 14:11
Son Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 15:17

Türkiye’den baskı resim sanatçısı ve akademisyenlerden oluşan 5 sanatçının Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladığı ve 50 eserden oluşan “Türkiye Baskı Resim Sanatçıları Sergisi”, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından açılacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Türkiye’den çeşitli üniversitelerden akademisyen ve baskı resim sanatçılarının eserlerinden oluşan “Türkiye Baskı Resim Sanatçıları Sergisi”, 10 Nisan 2019 Çarşamba günü, saat 09.30’da Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Sergi Salonu’nda ziyarete açılacak.

Ağaç baskı, metal gravür, serigrafi, teknikleri kullanılarak üretilen eserlerin sergileneceği sergi, hafta içi 10.00-12.00 saatleri arasında 24 Nisan 2019 tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Her bir çalışmanın özgün olarak tasarlandığı baskı resimleri sergisinde eserleri yer alan araştırma görevlisi ve öğretim üyesi sanatçılar; Özkan Köse, Emrah Sezer, Fatih Gök, Merve Altın, Semih Çınar ülkemizde düzenlediği Baskı Resim Sanatçı Çalıştayı sonucunda hazırladığı eserler Kıbrıs Modern Sanat Müzesi envanterine katılacak.