Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nedime SERAKINCI’nın Kök Hücre ve Kanser Çalışmaları İstanbul’da Anlatıldı
Eklenme Tarihi: 14 Mayıs 2017, 14:58
Son Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 10:12

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik ve Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilimdalları Başkanı Prof. Dr. Nedime SERAKINCI, AREL Üniversitesinde, Uluslararası Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci kongresine davetli konuşmacı olarak katıldı.

AREL Üniversitesi, GEN-AREL Kulübü tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen ve Moleküler Biyoloji ve Genetik alanındaki en son gelişmeler ile bu gelişmelerin tanı ve tedavideki kullanımı konusunda sunumların yapıldığı kongrede, Prof. Dr. Nedime SERAKINCI, iki ucu keskin bıçak mezenkim kök hücrelerin kanser oluşumuna katkısı ve kanser tedavisinde kullanmak üzere programlanması üzerine seminer verdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bu yıl  Arel Üniversitesi Sefaköy kampüsünde gerçekleşen kongreye, yakın geçmişte moleküler biyoloji ve genetik, immunoloji, kök hücre biyoteknoloji kanser genetiği alanlarında ciddi buluşları olan bilim insanlarının çağrıldığı belirtildi..

Kök Hücrelerin Kanser Oluşuma Etkisi ve Yeniden Programlanması Anlatıldı

Prof. Dr. Nedime SERAKINCI sunumunda, mezenkim kök hücrelerin kanser yapma potansiyellerini ve karakterize ettiklerini aynı zamanda mezenkim kök hücrelerin kendi biyolojik özelliliklerini avantaj olarak kullanılarak tümör bölgesine tedavi amaçlı kimyasal ajanları taşıyabildiklerini gösterdikleri çalışmaları anlattı.

Prof. Dr. SERAKINCI bu konuda doğru hedef seçiminin metodolojisini ve bu konudaki doğru ile yanlışları tartışarak açıkladığı konuşmasında kök hücre çalışmalarının daha başında olunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Nedime SERAKINCI, 2017 yılı içerisinde İstanbul AREL üniversitesinin kongresinin dördüncü davetli konuşmacı olarak katıldığı kongre olduğunu anımsatarak, bu kongre ve organizasyonlara davet edilerek bilimin değer görmesinin kendisi ve üniversitesi için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.