Eklenme Tarihi: 18 Temmuz 2023, 11:53

Avrupa Birliği desteği ile Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği tarafından uygulanacak iki yıllık ‘StandUp Right/Dik Durmak İyidir’ projesinde Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Elemanları Yrd. Doç. Dr. Melis Bağkur ve Uzm. Fzt. Hüseyin Bilal Özkader eğitmen olarak yer alacak.
Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği, Avrupa Birliği desteği ile uygulayacağı ve iki yıl sürecek olan ‘StandUp Right/Dik Durmak İyidir’ projesi ile omurga sağlığı ile ilgili farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Proje kapsamında özel gelişen çocuklar ile ilkokul öğrencileri ve öğretmenlerine beden farkındalığı temelli omurga sağlığı eğitimleri verilecek. Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği tarafından yürütülecek ‘StandUp Right/Dik Durmak İyidir’ isimli projede yer alacak eğitmenler, KKTC genelindeki tüm fizyoterapist başvuruları arasından seçildi.

Proje için seçilen altı fizyoterapistten ikisi ise Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden oldu. Yapılan mülakatlar ve değerlendirmeler sonucunda Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Elemanları Yrd. Doç. Dr. Melis Bağkur ve Uzm. Fzt. Hüseyin Bilal Özkader, “StandUp Right/Dik Durmak İyidir’ projesinin eğitmen kadrosuna seçildi.

Proje dört aşamada yürütülecek
İki yıl sürecek ‘StandUp Right/Dik Durmak İyidir’ projesi, dört aşamada hayata geçirilecek. Projenin ilk ayağında, eğitmen olarak belirlenen fizyoterapistler, Temel Beden Farkındalığı Terapisi Uzmanları tarafından Uluslararası Beden Farkındalığı Temelli Omurga Sağlığı eğitimleri olan BBAT Modül A ve Modül B ile bütünleştirici eğitim alacaklar. Eğitimleri tamamlayan fizyoterapistler sonrasında, ilkokullar ve özel eğitim merkezlerindeki öğrenci ve öğretmenlere eğitimler verecek. Projenin üçüncü aşamasında ise “Çocuklarda Beden Farkındalığı Temelli Omurga Sağlığı” kitabı oluşturulurken, projenin son aşamasında da kamu spotu videolarını hazırlanacak.

Prof. Dr. Adile Öniz Özgören: “Bizim için büyük bir gurur.”
“Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak sunduğumuz nitelikli eğitimle pek çok alanda yetkin sağlık profesyonelleri yetiştirirken, toplum sağlığına katkıda bulunacak sosyal sorumluluk projelerinde yer almayı da en önemli önceliklerimizden biri olarak görüyoruz” diyen Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adile Öniz Özgören, “Yetkin akademisyen kadromuzdan kıymetli hocalarımız Yrd. Doç. Dr. Melis Bağkur ve Uzm. Fzt. Hüseyin Bilal Özkader’in ‘StandUp Right/Dik Durmak İyidir’ projesinde eğitmen olarak yer alması bizim için büyük bir gurur” ifadesini kullandı.

Proje kapsamında öğrencilerin yanı sıra 30 beden eğitimi ve 30 sınıf öğretmeninin de eğitim alacağını söyleyen Prof. Dr. Adile Öniz Özgören, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ilköğretim düzeyindeki çocuklar ve bu çocukların geleceğinden sorumlu öğretmenlerin bilinçlendirilmesi adına projenin büyük önem taşıdığını belirtti.