Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için Sanatçı Almaz Sharshekeev, Kıbrıs’ın Turistik, Tarihi ve Kültürel Miras Olarak Görülen Bellapais Manastırı ile Girne Antik Liman’ı Resmetti
Eklenme Tarihi: 24 Haziran 2020, 15:46
Son Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2021, 11:21
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan kovid-19 salgınında alınan önlemler çerçevesinde uzun bir karantina sürecinin ardından yavaş yavaş normal sürece geçiliyor. Resim, heykel, seramik ve baskı resim sanatçıları bu süreçte de Sanat Müzesi için ürettiler.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, sanatçı Almaz Sharshekeev, Kıbrıs Sanat Müzesi için Covid-19 karantina günlerinde Kıbrıs’ın tarihi, kültürel ve turistik yerlerinden Bellapais Manastırı ile Girne Antik Limanı tuvale resmederek sanatseverlerin beğenisine sundu…

Bellapais Manastırı
Bellapais Manastırı, Kıbrıs’ın Girne ilçesinde yer alan ve Lüzinyan devrinde, 12. yüzyılda Roma döneminde inşa edilen temeller üzerine inşa edilmiş olup orta çağda yapılan eklentiler bütününde yapı gotik mimarinin doğudaki güzel örneklerinden birisidir.

Girne Antik Liman
Girne Kalesi’nin Antik Limanı, Bizans idaresinde 7. yüzyılda inşa edilen Girne Kalesi’nin limanı olarak birçok devlet tarafından yıllarca kullanılmıştır. Tarihi liman Akdeniz ve Kıbrıs’ın en güzel noktalarından birisidir.

Almaz Sharshekeev Kimdir?
1979'da doğdu. 1996-2000 yılları arasında Çuikov Kırgızistan Devlet Sanat Üniversitesinde okudu. 2009 yılında Kırgızistan Cumhuriyeti Sanatçılar Birliği'nin üyesi oldu. 2005-2008 yıllarında Sadıkov Kırgızistan Cumhuriyeti Ulusal Sanat Akademisinde öğretmen olarak çalıştı. 2005 yılından bu yana, Kırgızistan Devlet Sanat Üniversitesinde öğretmen olarak çalışmaktadır . Kişisel sergilerin yazarıdır: 2010 yılında Bişkek galeride kişisel sergisi düzenlendi. 2012 yılında Bişkek'te , ‘Rus Bilim ve Kültür Merkezinde’ "Paletim" kişisel sergisi açıldı. 2013 yılında Kırgızistan Cumhuriyeti Sanatçılar Birliği sergi salonunda, sanatçı-seramikçi Beishebayev Kanat ile "Jashoochyragy" sergiyi açtı . 2016 yılında Moğol sanatçı Chogzhmooo Uuzh Miller ile birlikte “Palet Üzerindeki Duygular”, Kırgız Cumhuriyeti Sanatçılar Birliği sergi salonunda sergi açıldı. 2017 yılında Gapar Aitiev Ulusal Sanat Müzesinde 2017 "Seri" sergisi açıldı. Aynı yılda kişisel yardım sergisi "Malevich City" Gastrobar "Van Gogh", Bişkek’de açıldı.