Eklenme Tarihi: 04 Kasım 2016, 13:09
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 13:36
Güvenliğin Yeni Boyut ve Alanlarını İrdeleyecekler

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü İkinci Güvenlik Akademisi Ahmet Kasım HAN ve Soli ÖZEL’in Seminerleri ile başlıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü Güvenlik Akademisi sertifika programı 5 Kasım’da Doç. Dr. Ahmet Kasım HAN ve Soli ÖZEL’in seminerleri ile katılımcılarla buluşacak. Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü (YDE) tarafından düzenlenen Güvenlik Akademisi’nde uluslararası ilişkiler ve güvenlik çalışmalarının tanınmış isimleri Doç. Dr. Ahmet Kasım HAN milli güvenlik siyaseti ve stratejilerini, Soli ÖZEL de milli güç kavramının oluşturucu unsurlarını ve gücün milli güvenlik açısından önemini katılımcılarla birlikte değerlendirecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, 5 Kasım 2016 tarihinde başlayacak olan güvenlik kavramları ve uygulamaları odaklı sertifika programı farklı konu başlıklarıyla ve farklı uzmanların konuşmacı olarak katılımıyla 24 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek.

Güvenliğin Yeni Boyut ve Alanlarını İrdeleyecekler

Program boyunca güvenliğin farklı alanları ve boyutları önemli uzmanlarla değerlendirilecek

Yakın Doğu Enstitüsü tarafından YDE Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş ve Enstitü Başdanışmanı Ercan Çitlioğlu yürütücülüğünde gerçekleştirilecek “Güvenlik Akademisi” sertifika programının 5 Kasım tarihli ilk oturumlarına İstanbul Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Kasım Han ve Habertürk Gazetesi Dış Haberler Müdürü ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Soli Özel katılacaklar. Programda Doç. Dr. Ahmet K. Han “Milli Güvenlik Siyaseti ve Stratejileri”, Soli Özel “Avrupa Birliği’nin Güvenlik ve Savunma Politikası” başlıklı seminerleri verecekler. Oturumlar 5 Kasım’dan itibaren Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 4’te saat 10.00‘da yer alacak.

KOLDAŞ: YDE Güvenlik Akademisinin ikincisinde yeni güvenlik alanlarını ve konularını katılımcılarımızla birlikte irdeleyeceğiz

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü’nün düzenlediği “Güvenlik Akademisi ve Uygulamaları” sertifika programlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut KOLDAŞ, YDE tarafından ikincisi düzenlenmekte olan Güvenlik Akademisi’nde bu yıl uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, Akdeniz ve Kıbrıs konularında uzman iki önemli ismle programa başlamaktan mutlu olduklarını belirtti. Sertifika programı kapsamında her hafta güvenliğin farklı bir boyutunu hem uluslararası düzeyde ve hem de bölge ve Kıbrıs bağlamında incelemeye devam ederek katılımcılarla birlikte etkileşimli bir tartışma ortamında değerlendireceklerini vurgulayan Doç. Dr. Umut KOLDAŞ, “Sürekli hale getirdiğimiz Güvenlik Akademisi programlarında her dönem farklı güvenlik alanlarını ve konularını yine önemli uzmanlarla irdelemeye devam ediyoruz. YDE İkinci Güvenlik Akademisi’nde bu yıl geçen yıldan farklı olarak çevre güvenliği, kent güvenliği, trafik ve ulaşım güvenliği, su yolları güvenliği, din, dil kültür temelinde ortak toplumsal yaşam ve güvenlik, göç ve insan güvenliği gibi güvenlik konularını da program içeriğimize katarak alana yönelik değerlendirmelerimize çerçeveler ekledik. Bu zenginleştirilmiş çerçeveler içinde güvenliğin farklı konu ve boyutlarını sistematik bir şekilde katılımcılarımızla birlikte değerlendirmeye devam edeceğiz.” dedi

Ahmet HAN ve Soli ÖZEL, “Güç, Strateji ve Güvenlik” İlişkisini Anlatacaklar

Bu yıl güvenlik alanında yaşanan yeni gelişmelerin güvenliğe çok yönlü bakmanın gerektiğini bir kez daha çarpıcı bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Doç. Dr. KOLDAŞ, “Güvenlik alanındaki yeni olaylar ve gelişmeler gücün yeniden tanımlanmasını ve yeni güvenlik stratejilerinin bu yeniden tanımlamayı göz önünde bulundurarak tasarlanmasını ve uygulamaya konulmasını gerektiriyor. Bu bağlamda bu hafta kendi alanlarında uzman iki önemli isim olan Ahmet K. HAN ve Soli ÖZEL bu tanımlamalar ışığında milli güç kavramını, unsurlarını ve stratejilerini en güncel gelişmelere de atıfta bulundurarak değerli katılımcılarımızla birlikte değerlendirecekler. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Güvenlik Akademimizin katılımcılarımıza güvenlik konularını çok boyutlu ve sistematik bir şekilde değerlendirmek açısından önemli katkılar sunacağına inanıyorum” dedi.