Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Ebediyete İrtihalinin 85’inci Yılında, Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsü’ndeki Atatürk Anıtı Önünde Anıldı
Eklenme Tarihi: 10 Kasım 2023, 13:32

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85’inci yıldönümünde Yakın Doğu Üniversitesi kampüsündeki “Atatürk Anıtı” önünde düzenlenen törenle anıldı. Akademisyenler, öğrenciler, idari çalışanlar ve GÜNSEL çalışanlarının yoğun katılımı ile gerçekleştirilen törende, Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, öğrenciler eşliğinde Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Saatler, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete göç ettiği 09.05’i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı ile son bulan törende, Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsünde yer alan bayraklar da yarıya indirildi.

Prof. Dr. Şanlıdağ: “O’na yaraşır, aydınlık bir gençlik yetiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85’inci yıldönümünde sevgi, minnet ve rahmet duyguları ile andıklarını ifade eden Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk’ün sadece Türk milleti için değil, tüm dünya için iz bırakan büyük bir lider olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmış, çağdaş bir devletin inşasını gerçekleştirmiş ve ulusumuzun geleceğini şekillendirmiştir” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin bilim, sanat ve teknoloji alanlarında üstlendiği öncü rolle, Atatürk’ün aydınlattığı yolda ilerlediğini kaydeden Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “O’na yaraşır, aydınlık bir gençlik yetiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.