Bitkisel İlaç Hammaddeleri Konusundaki En Son Gelişmelerin Ele Alınacağı 15. Uluslararası Doğal Maddeler Kimyası Sempozyumu, 2-5 Kasım Tarihleri Arasında Yakın Doğu Üniversitesi Tarafından Antalya’da Düzenlenecek!
Eklenme Tarihi: 01 Kasım 2023, 12:02
Son Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2023, 11:23

Bitkisel ilaç hammaddeleri konusundaki en son gelişmelerin ve analizlerinin yapılacağı 15. Uluslararası Doğal Maddeler Kimyası Sempozyumu, (15th International Symposium on the Chemistry of Natural Compounds-SCNC), Yakın Doğu Üniversitesi organizasyonunda 2-5 Kasım tarihleri arasında Antalya’da yapılacak.

Uluslararası sempozyumda, doğal bileşiklerin kimyası, farmakolojisi, biyolojik aktiviteleri ve teknolojisi ile kozmetik ve farmasötik ürünlerin formülasyonunda doğal bileşenlerin kullanımı, fitoterapi ve aromaterapi, diyet takviyeleri ve fonksiyonel gıdalar gibi konular ele alınacak. Ayrıca, doğal bileşiklerin düzenleyici yönleri ve formülasyonları, ekstraktlar, uçucu yağlar ve fitokimyasallar alanındaki son gelişmeler de tartışılacak.

Bu yıl 15’incisi düzenlenen sempozyum; Yakın Doğu Üniversitesi ve Özbekistan Bilimler Akademisine bağlı Taşkent Yu. Yunusov Bitki Maddeleri Kimyası Enstitüsü’nün (ICPS) 1993’te imzalanan anlaşma sonrası her iki yılda bir düzenleniyor. Daha önce yedi kez Özbekistan, altı kez Türkiye’de ve iki kez Çin’de gerçekleşen sempozyum, bu yıl Yakın Doğu Üniversitesi’nin organizasyonu ile Antalya’da düzenlenecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’in onursal başkanlığında düzenlenen sempozyumun başkanlığını ise Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı Başkanı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. K. Hüsnü Can Başer üstleniyor.

7 ülkeden 21 bilim insanı bir araya geliyor!
Dört gün sürecek olan sempozyum; Çin, Özbekistan, Türkiye, Kazakistan, Amerika Birleşik Devletleri, Güney Afrika ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden alanından uzman 21 konuşmacıyı bir araya getiriyor. 13 oturumda 30 sözlü bildiri ve poster bildirisinin sunulacağı sempozyumda, Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Çalış da konuşmacı olarak yer alacak.

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ: “Ev sahipliği yaptığımız ulusal ve uluslararası bilimsel etkinliklerle yeni keşiflere ve fikirlere alan açacak farklı bakış açılarını bir araya getirerek bilimin sınırlarını genişletmeye devam ediyoruz.”
Yakın Doğu Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptı ulusal ve uluslararası bilimsel etkinliklerle pek çok alanda dünya çapındaki bilim insanlarını bir araya getirdiğini vurgulayan Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “Bu sayede, yeni keşiflere ve fikirlere alan açacak farklı bakış açılarını bir araya getirerek bilimin sınırlarını genişletmeye devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

Çin, Özbekistan, Türkiye, Kazakistan, Amerika Birleşik Devletleri, Güney Afrika ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden pek çok bilim insanını bir araya getirecek olan 15. Uluslararası Doğal Maddeler Kimyası Sempozyumu’nun da bu yönüyle çok değerli bir örnek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şanlıdağ, “Kendi alanında dünyanın sayılı bilim insanlarından olan değerli hocamız Prof. Dr. K. Hüsnü Can Başer’in başkanlığında düzenlenecek sempozyum da alanda yeni ufuklar açacak” ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Hüsnü Can Başer: “1993’ten bugüne kadar pek çok kez başkan ve eşbaşkan olarak görev aldığım bu önemli sempozyumda, bu yıl sempozyum başkanlığının yanı sıra Yakın Doğu Üniversitesi adına ev sahipliği yapacak olmak benim için büyük bir mutluluk.”
15. Uluslararası Doğal Maddeler Kimyası Sempozyumu’na başkanlık ederek açılış konuşmasını da yapacak olan Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı Başkanı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. K. Hüsnü Can Başer, 1993’ten bu yana her iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Doğal Maddeler Kimyası Sempozyumu’nun bu yıl Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olmasının önemine değindi. Uluslararası Doğal Maddeler Kimyası Sempozyumu’nun bitkisel ilaç hammaddeleri alanındaki pek çok uzmanı bir araya getiren ve bu alandaki çalışmalara yön veren önemli bir uluslararası etkinlik olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Hüsnü Can Başer, “1993’ten bugüne kadar pek çok kez başkan ve eşbaşkan olarak görev aldığım bu önemli sempozyumda, bu yıl sempozyum başkanlığının yanı sıra Yakın Doğu Üniversitesi adına ev sahipliği yapacak olmak benim için büyük bir mutluluk” ifadesini kullandı.