Eklenme Tarihi: 29 Haziran 2016, 14:19
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 10:55
Anna VAJDA, Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nda

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, EuroCup Ön Elemleri ve Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi öncesinde transferlerine hız kesmeden devam ediyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, transfer çalışmaları ile kadrosunu oluşturmaya ve güçlendirmeye devam eden Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın son olarak geçtiğimiz sezon Hatay Büyükşehir Belediyesi forması giyen Anna VAJDA’yı transfer ettiği bildirildi.

Türkiye Ligi’ni Bilen ve Tecrübeli Bir Oyuncu...

Türkiye’de daha önce Fenerbahçe, Samsun Basketbol ve Adana BOTAŞ takımlarında oynayan ve 2015-2016 sezonunda Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde Hatay Büyükşehir Belediyesi takımında mücadele eden Anna VAJDA, uzun forvet pozisyonunun başarılı isimleri arasında gösteriliyor. 1983 doğumlu 1,91 boyundaki Anna VAJDA, 2015-2016 Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde 10,9 sayı, 9,7 ribaund, 2,8 asistve 39,7 dakika ortalamaları ile mücadele etti. Türkiye Kadınlar Türkiye Kupası’nda da 4 maçta oynayan Anna Vajda 11,0 sayı, 8,0 ribaund ve 2,5 asist ortalaması ile maç başına 35,5 dakika parkede yer aldı. 2014-2015 sezonunda EuroCup’ta 12,8 sayı, 10,8 ribaund ve 1,0 asist ortalaması ile oynadı.

Anna VAJDA, Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nda

Murat TÜMER: “Avrupa Kupalarındaki Tecrübesi ile Takımımıza Ligin Yanısıra Eurocup Maçlarında da Güç Verecek Bir Oyuncu ile Anlaştığımız İçin Mutluyuz”

Anna VAJDA transferi ile ilgili açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Genel Koordinatörü Murat TÜMER, “Anna VAJDA, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’ne son derece hakim bir oyuncu. Bunun yanı sıra Avrupa Kupaları tecrübesi de üst düzeyde. Bu sezon oluşturduğumuz yeni organizasyonun ilk yılı olmasına rağmen çok büyük hedefler belirledik. Lig öncesi en büyük hedefimiz EuroCup Ön Elemeleri’nde tur atlamak ve hem EuroCup’ta oynayabilmek hem de lige hızlı ve iddialı bir başlangıç yapmak. Bu hedeflerimize bizi ulaştırabilecek bir oyuncu olduğuna inandığımız Anna VAJDA’yı takımımıza katmaktan mutluyuz. Transferimizin hem kendisine hem de takımımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.