2022-2023 Güz Dönemi YDÜ Lisansüstü Burs Başvuruları
Eklenme Tarihi: 15 Haziran 2022, 08:34
Son Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2022, 10:32

2022-2023 Akademik Yılı Güz döneminde, Yakın Doğu Üniversitesi olarak aday öğrencilerimize tüm yüksek lisans ve doktora programları için yapacakları başvurularda burs imkânı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz!

Güz dönemi Lisansüstü burs başvuruları 15 Haziran 2022 tarihinde başlayıp, 31 Ağustos 2022  sona erecektir. Burs başvuru sonuçları ise en geç 7 Eylül 2022 tarihinde açıklanmaya başlayacaktır.

Yüksek lisans ve doktora programlarına başvuru yapacak olan aday öğrencilerimize 100%’e kadar burs imkânı sunulacaktır. Tüm tezli yüksek lisans ve doktora programları için geçerlidir.

Burs başvuru sürecini başlatmak için aşağıda belirtilen belgelerle birlikte [email protected] e-posta adresine, e-posta konu kısmına “ISOSH-2023F” kodu yazıp e-posta gönderebilirsiniz.

To: [email protected]
E-posta konu kısmına: ISOSH-2023F

Yüksek Lisans programına burs başvurusu yapmak için gerekli olan belgeler:

• Lisans diploma ve transkript kopyası
  • ALES sonuç belgesi (TC uyruklu öğrenciler)
  • Kimlik ya da pasaport kopyası
  • Referans mektubu (Mevcut Varsa)
  • Başvuru Formu

Yüksek Lisans programları için Burs içerikleri ile ilgili kısa bilgi aşağıdaki gibidir:

• Burslar; ders ücretini kapsamaktadır
  • Burslar Öğrenci Hizmetleri Fonu (Sosyal Etkinlik Ücreti) , bölüm katkı ücreti ve tez ücretlerini, bilimsel hazırlık dersleri, İngilizce/Türkçe hazırlık program ücretini kapsamamaktadır.
  • Bursun geçerlilik süresi yalnızca 2 yıldır. Eğitim süresinin 2 yılı aşması durumunda, öğrenci gerekli burssuz ücreti ödemekle yükümlüdür.
  • %70 ve %75 burs hakkı elde eden Yüksek lisans öğrencileri herhangi bir İndekste taranan veya Yakın Doğu Üniversitesinin yayımlamakta olduğu dergilerin birinde bir makale yayımlamaları gerekmektedir.
  • %85, 90%, 95% ve %100 burs hakkı elde eden yüksek lisans öğrencileri, 3 kredilik akademik hizmet vermekle yükümlü olacaktır. Ayrıca eğitim sürelerinde herhangi bir İndekste taranan veya Yakın Doğu Üniversitesinin yayımlamakta olduğu dergilerin birinde bir makale yayımlamaları gerekmektedir.

Doktora programına burs başvurusu yapmak için gerekli olan belgeler:

• Lisans diploma ve transkript kopyası
  • Yüksek lisans diploma ve transkript kopyası
  • ALES sonuç belgesi (TC uyruklu öğrenciler için en az 55 puan)
  • Kimlik ya da pasaport kopyası
  • Referans mektubu (varsa)
  • CV
  • Başvuru Formu

Doktora programları için burs ile ilgili kısa bilgi aşağıdaki gibidir:

• Burslar ders ücretini kapsamaktadır
  • Burslar Öğrenci Hizmetleri Fonu (Sosyal Etkinlik Ücreti), bölüm katkı ücreti ve tez ücretlerini, bilimsel hazırlık dersleri, İngilizce/Türkçe hazırlık program ücretini kapsamamaktadır.
  • Bursun geçerlilik süresi yalnızca 4 yıldır. Eğitim süresinin 4 yılı aşması durumunda, öğrenci burssuz ücreti ödemekle yükümlüdür.
  • %70 ve %75 burs hakkı elde eden doktora öğrencileri, 3 kredilik akademik hizmet vermekle yükümlü olacaktır. Ayrıca 70% ve 75%burs hakkı elde eden öğrenciler eğitim sürelerinde; biri SCI, SSCI, AHCI veya SCI-expanded indekslerinde taranan dergilerde, biri de WOS veya Scopus veri tabanlarında taranan dergilerde olmak üzere iki makale yayımlamaları gerekmektedir.
  • %85, %90, 95% ve %100 burs hakkı elde eden doktora öğrencileri, 6 kredilik akademik hizmet vermekle yükümlü olacaktır. Ayrıca eğitim sürelerinde; biri SCI, SSCI, AHCI veya SCI-expanded indekslerinde taranan dergilerde, biri de WOS veya Scopus veri tabanlarında taranan dergilerde olmak üzere iki makale yayımlamaları gerekmektedir.

Program Listesi