2022-2023 Bahar Dönemi YDÜ Lisansüstü Burs Başvuruları
Eklenme Tarihi: 30 Aralık 2022, 08:29
Son Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2023, 08:36

2022-2023 Akademik Yılı Bahar döneminde, Yakın Doğu Üniversitesi olarak aday öğrencilerimize tüm yüksek lisans ve doktora programları için yapacakları başvurularda burs imkânı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz!

Bahar dönemi Lisansüstü burs başvuruları  02 Ocak 2023 tarihinde başlayıp, 15 Şubat 2023 sona erecektir.

Başvurular için son tarih 24 Şubat 2023 tarihine kadar uzatılmıştır. Sonuçlar en geç 1 Mart 2023 tarihinde açıklanacaktır.

Yüksek lisans ve doktora programlarına başvuru yapacak olan aday öğrencilerimize 100%’e kadar burs imkânı sunulacaktır. Tezli veya tezsiz tüm yüksek lisans ve doktora programları için geçerlidir.

Burs başvuru sürecini başlatmak için aşağıda belirtilen belgelerle birlikte [email protected] e-posta adresine, e-posta konu kısmına “ISOSH-2023S” kodu yazıp e-posta gönderebilirsiniz.

To: [email protected]
E-posta konu kısmına: ISOSH-2023S

Yüksek Lisans programına burs başvurusu yapmak için gerekli olan belgeler:

• Lisans diploma ve transkript kopyası
  • ALES sonuç belgesi (TC uyruklu öğrenciler)
  • Kimlik ya da pasaport kopyası
  • Referans mektubu (Mevcut Varsa)
  • Başvuru Formu

Yüksek Lisans programları için Burs içerikleri ile ilgili kısa bilgi aşağıdaki gibidir:

• Burslar; ders ücretini kapsamaktadır
  • Burslar Öğrenci Hizmetleri Fonu (Sosyal Etkinlik Ücreti) , bölüm katkı ücreti ve tez ücretlerini, bilimsel hazırlık dersleri, İngilizce/Türkçe hazırlık program ücretini kapsamamaktadır.
  • Bursun geçerlilik süresi yalnızca 2 yıldır. Eğitim süresinin 2 yılı aşması durumunda, öğrenci gerekli burssuz ücreti ödemekle yükümlüdür.

Yayın İndirimi

• Programa kayıt olduktan sonra Yakın Doğu Üniversitesi adresiyle, WOS veya Scopus’ta taranan dergilerde yayımlanan her makale için hak edilen burs oranı çerçevesinde yapılacak geriye kalan ödemeye %5 indirim uygulanır. İndirim öğrencinin Tez Danışmanı dışındaki Yakın Doğu’lu yazar sayısına bölünür.

Doktora programına burs başvurusu yapmak için gerekli olan belgeler:

• Lisans diploma ve transkript kopyası
  • Yüksek lisans diploma ve transkript kopyası
  • ALES sonuç belgesi (TC uyruklu öğrenciler için en az 55 puan)
  • Kimlik ya da pasaport kopyası
  • Referans mektubu (varsa)
  • CV
  • Başvuru Formu

Doktora programları için burs ile ilgili kısa bilgi aşağıdaki gibidir:

• Burslar ders ücretini kapsamaktadır
  • Burslar Öğrenci Hizmetleri Fonu (Sosyal Etkinlik Ücreti), bölüm katkı ücreti ve tez ücretlerini, bilimsel hazırlık dersleri, İngilizce/Türkçe hazırlık program ücretini kapsamamaktadır.
  • Bursun geçerlilik süresi yalnızca 4 yıldır. Eğitim süresinin 4 yılı aşması durumunda, öğrenci burssuz ücreti ödemekle yükümlüdür.

Yayın İndirimi

Program Listesi