2021-22 Bahar Lisansüstü Programlar (MA/PhD) & Akademik Yükseltilme-İngilizce Yeterlilik Sınavı (NPT)
Eklenme Tarihi: 04 Şubat 2022, 09:03
Son Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2022, 11:06
  • Lisansüstü programlar (MA/PhD) İngilizce yeterlilik sınavının ilki 10 Şubat, 2022 tarihinde yapılacaktır. Sınava üniversitemizdeki lablardan online olarak ya da bulunduğunuz yerden online olarak (kamera ve mikrofon gerekli) katılabilirsiniz. Aşağıdaki linkteki formu kullanarak sınava başvuru yapabilirsiniz.
  • Başvurunuzu almamız için formun en sonundaki ‘SUBMIT’ düğmesine tıklamanız yeterlidir.
    Sınav detayları belli olduğu zaman (sınava 2-3 gün kala) size mail olarak detaylar gönderilecektir.
  • Kampüs lablarında yer alacak sınav sosyal mesafe kurallarına göre gerçekleştirileceğinden lablarda girmeyi tercih eden öğrencilerimizin tümü aynı gün ve aynı saatte alınamayacaktır.
    Başvuru sayısına göre sınav değişik gün veya saatlerdeki oturumlar şeklinde gerçekleştirilecektir. Bununla ilgili detaylar da sizlere gelen mailde belirtilecektir.
  • Sınavımız her hafta başvuru sırasına göre yapılmaya devam edecektir.
  • Başvuru yaptığınız programdan önce mezun olduğunuz programın dili İngilizce ise idi, PROGRAMA BAŞLARKEN sınava girmenize gerek yoktur. Diplomanızı [email protected] adresine yollamanız yeterlidir. Diplomanıza bakılarak size verilecek belge sizi sadece Lisansnüstü İngilizce hazırlıktan muaf edecektir. Programınız için beklenen İngilizce seviyesinin göstergesi olarak ilk döneminiz içerisinde mutlaka bir İngilizce yeterlilik belgesi (TOEFL, IELTS, NPT, YÖK dil sınavları) sunmanız gerekecektir. Sunduğunuz sonuca göre size programda İngilizce yeterlilikten ‘muaf’ olarak devam edeceğiniz bildirilecek ya da gerekli görülen seviyede İngilizce destek dersi almanız gerektiği  iletilecektir.
  • Sorularınız için   [email protected]

English Proficiency Exam Booklet