2020-2021 Bahar Dönemi YDÜ Lisansüstü Burs Başvuruları
Eklenme Tarihi: 16 Aralık 2020, 10:37
Son Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2022, 10:38

Lisansüstü Programlarımız için Burs İmkanı!
Yakın Doğu Üniversitesi olarak, 2020-2021 akademik yılı Bahar dönemi için Lisansüstü programlarımıza başvuru yapacak olan aday öğrencilerimize burs imkanı sunmaktan mutluluk duyuyoruz!

Bahar dönemi Lisansüstü burs başvuruları 16 Aralık 2020 tarihinde başlayıp, 15 Şubat 2021 saat 17:00’de sona erecektir. Burs başvuru sonuçları ise en geç  22 Şubat 2021 tarihinde açıklanmaya başlayacaktır.

Sunulacak olan %100, %95, %90, %85, %75, %70, %60, %50, %45, %40, %35, %30, %25 ve %20 burs imkanları Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programları için geçerlidir. Burs başvuru sürecini başlatmak için aşağıda belirtilen belgelerle birlikte [email protected] e-posta adresine, e-posta konu kısmına “ISOSH-2021S” kodu yazıp e-posta gönderebilirsiniz.

Yüksek Lisans programına burs başvurusu yapmak için gerekli olan belgeler:

1. Lisans diploma ve transkript kopyası
  2. ALES sonuç belgesi (TC uyruklu öğrenciler)
  3. Kimlik yada pasaport kopyası
  4. Referans mektubu (Mevcut Varsa)
  5. Başvuru Formu

Yüksek Lisans programları için Burs içerikleri ile ilgili kısa bilgi aşağıdaki gibidir:

1. Burslar; ders ücretini kapsamaktadır
  2. Burslar KDV, bölüm katkı ücreti veya tez ücretlerini bilimsel hazırlık dersleri, İngilizce/Türkçe hazırlık program ücretini kapsamamaktadır.
  3. Bursun geçerlilik süresi yalnızca 2 yıldır. Eğitim süresinin 2 yılı aşması durumunda, öğrenci gerekli ücreti ödemekle yükümlüdür.
  4. %70 ve %75 burs hakkı elde eden Yüksek lisans öğrencileri herhangi bir İndekste taranan veya Yakın Doğu Üniversitesinin yayınlamakta olduğu dergilerin birinde bir makale yayınlamaları gerekmektedir.
  5. %85, 90%, 95% ve %100 burs hakkı elde eden yüksek lisans öğrencileri, 3 kredilik akademik hizmet vermekle yükümlü olacaktır. Ayrıca eğitim sürelerinde herhangi bir İndekste taranan veya Yakın Doğu Üniversitesinin yayınlamakta olduğu dergilerin birinde bir makale yayınlamaları gerekmektedir.

Doktora programına burs başvurusu yapmak için gerekli olan belgeler:

1. Lisans diploma ve transkript kopyası
  2. Yükseklisans diploma ve transkript kopyası
  3. ALES sonuç belgesi (TC uyruklu öğrenciler için)
  4. Kimlik yada pasaport kopyası
  5. Referans mektubu (varsa)
  6. CV
  7. Başvuru Formu

Doktora programları için burs içerikleri ile ilgili kısa bilgi aşağıdaki gibidir:

1. Burslar; ders ücretini kapsamaktadır
  3. Bursun geçerlilik süresi yalnızca 4 yıldır. Eğitim süresinin 4 yılı aşması durumunda, öğrenci gerekli ücreti ödemekle yükümlüdür.
  4. %70 ve %75 burs hakkı elde eden doktora öğrencileri, 3 kredilik akademik hizmet vermekle yükümlü olacaktır. Ayrıca 70% ve 75%burs hakkı elde eden öğrenciler eğitim sürelerinde; biri SCI, SSCI, AHCI veya SCI-expanded Indekslerinde taranan dergilerde, biri de WOS veya Scopus veri tabanlarında taranan dergilerde olmak üzere iki makale yayınlamaları gerekmektedir.
  5. %85, %90, 95% ve %100 burs hakkı elde eden doktora öğrencileri, 6 kredilik akademik hizmet vermekle yükümlü olacaktır. Ayrıca eğitim sürelerinde; biri SCI, SSCI, AHCI veya SCI-expanded İndekslerinde taranan dergilerde, biri de WOS veya Scopus veri tabanlarında taranan dergilerde olmak üzere iki makale yayınlamaları gerekmektedir.