YDÜ Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Son Model Teknolojik Cihazlar ile Uygulama Derslerini Yürütüyor
Eklenme Tarihi: 17 Haziran 2016, 10:56
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 11:44

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi çatısı altında yer alan Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü için yeni kurulan uygulama atölyeleri büyük beğeni topladı. Öğrencilerin edinmiş oldukları teorik bilgileri donanımlı bir profesyonel ortamda uygulama olanağına dönüştürecek bu atölyelerde cilt ve vücut bakımı, masaj, makyaj, epilasyon-depilasyon, lazer, el-ayak-tırnak bakımı gibi alan dersleri pratik olarak yürütülecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Koordinatörü Öğretim Görevlisi Yeşim Üstün AKSOY, saç ve güzellik uygulama atölyelerinde öğrencilerin saç biçimi-kesimi- bakımı-yapımı, el-ayak-tırnak bakımı, gündüz-gece makyajı, sahne/objektif/kamuflaj ve özel efekt makyajlarını uygulayabileceklerini söyledi.

AKSOY, Yakın Doğu Üniversite Hastanesi'ndeki güzellik merkezi atölyesinde ise öğrencilerin klasik cilt bakımı, özel cilt bakımları, iğneli epilasyon ve vücut bakım uygulamaları gerçekleştirebileceklerini belirtti. Bunların yanı sıra Yakın Doğu Üniversite Hastanesindeki NEARESTETICA merkezinde ise son model teknolojik cihazlar ile (Alexandrite ve Ndyag) öğrencilerin lazer epilasyon uygulamaları da yapabilecekleri bilgisini verdi.

Yeşim Üstün AKSOY, sektörün ihtiyaçlarına göre, çağdaş teknolojiyi kullanarak nitelikli elemanlar yetiştirmek için bu tür uygulama alanlarının gerekli olduğunu vurgulayarak, "Bu atölyeler sayesinde öğrencilerimiz stajlarını burada yapma şansına sahip olacaklar. Böylece öğrencilerimiz hem teorik hem de pratik olarak bu alanda tam donanımlı olarak mezun olabilecekler" dedi.