YDÜ Öğrencileri Lefkoşa Çocuk Yuvası’nda Yaratıcı Drama Uygulamaları Gerçekleştirdi
Eklenme Tarihi: 27 Haziran 2016, 15:10
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 11:08
Lefkoşa Çocuk Yuvası’nda, organize edilen sosyal sorumluluk projesinde, yaratıcı drama uygulamaları iki aşamada gerçekleştirildi. Yakın Doğu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri tarafından Yıl başında gerçekleştirilen “Boyama Şenliği” adlı ilk etap projesinde çocukların hayallerini çizdiği resimlerden bir takvim oluşturuldu. Bu takvimler satışa sunuldu. Satıştan elde edilen gelir, Lefkoşa Çocuk Yuvası’ndaki demirbaş malzemelerin ve kişisel ihtiyaçların karşılanması için kullanıldı. Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde “Yaratıcı Drama” adıyla hazırlanan ikinci sosyal sorumluluk projesi de, aynı yuvadaki çocukların kaliteli zaman geçirmesi ve eğlenmeleri için organize edildi. Bu etkinlikte ayrıca tedarik edilen malzemeler Yuva’ya bağışlandı. Her iki projeyi hazırlayan YDÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü son sınıf öğrencisi Dinara Shirnazarova, “Çocukların organizasyonumuza ilgisini ve gülen gözlerini görmek, bu sosyal sorumluluk projelerinin hazırlanmasının ne kadar doğru olduğunu bana gösterdi” dedi. “Boyama Şenliği” ve “Yaratıcı Drama” etkinliği proje danışmanı YDÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Görevlisi Ufuk Altunç, öğrencilerin teorik bilgilerinin gündelik yaşam pratikleriyle pekiştirilmesinden hem bireysel, hem de toplumsal fayda sağlandığını vurgulayarak yaratıcı drama uygulamalarıyla etkinliğe destek veren Uzman Seçil Besim ile Lefkoşa Çocuk Yuvası’ndaki görevlilere teşekkür etti.

Her iki projeyi hazırlayan YDÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü son sınıf öğrencisi Dinara SHIRNAZAROVA, “Çocukların organizasyonumuza ilgisini ve gülen gözlerini görmek, bu sosyal sorumluluk projelerinin hazırlanmasının ne kadar doğru olduğunu bana gösterdi” dedi.

“Boyama Şenliği” ve “Yaratıcı Drama” etkinliği proje danışmanı YDÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Görevlisi Ufuk ALTUNÇ, öğrencilerin teorik bilgilerinin gündelik yaşam pratikleriyle pekiştirilmesinden hem bireysel, hem de toplumsal fayda sağlandığını vurgulayarak yaratıcı drama uygulamalarıyla etkinliğe destek veren Uzman Seçil BESİM ile Lefkoşa Çocuk Yuvası’ndaki görevlilere teşekkür etti.