YDÜ İlahiyat Fakültesi Tarafından Her Yıl Gerçekleştirilen Çarşamba Konferansları Başlıyor
Eklenme Tarihi: 19 Ekim 2015, 12:34
Son Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2020, 15:59
İlahiyat Fakültesi Çarşamba konferansları serisine Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail GÜLEÇ’in sunacağı “Kur’an’da Şiir Algısı” konferansıyla başlıyor.

Prof. Dr. İsmail GÜLEÇ’in konuk olacağı “Kur’an’da Şiir Algısı” konferansı 21 Ekim Çarşamba günü Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Turuncu Salonda saat 13:00'da gerçekleştirilecek. Prof. Dr. İsmail GÜLEÇ, konferansta cahiliye dönemi Arapları için oldukça önemli şiir üzerinde duracak.

Açıklamada, cahiliye döneminde kabileler savaşmaya önce şiirle başlar, sonra kılıçla devam ederlerdi. Şiirin ve şairin önemli olduğu bir topluma inmeye başlayan Kuran’da şiir ve şairlerle ilgili ayetler bulunmaktadır. Konferansta, bu şiir ve şairlerle ilgili ayetlerin değerlendirmesi yapılacak ve ayetlerden yola çıkılarak Kuran’da şair ve şiirin nasıl değerlendirildiği üzerinde durulacak. Çarşamba konferanslarına ilgi duyan herkes davetlidir.