YDÜ İlahiyat Fakültesi 23. İlahiyat/İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Toplantısında Temsil Edildi
Eklenme Tarihi: 19 Mayıs 2016, 14:02
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 09:38

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 23. İlahiyat/İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Toplantısında temsil edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Fakülte dekanı Prof. Dr. İbrahim ÇAPAK’ın Bingöl Üniversitesi rektörlüğüne atanması dolayısıyla dekanlar toplantısında YDÜ İlahiyat Fakültesini dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İhsan KAHVECİ temsil etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü Büyük Konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantının açılışında Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda Mardin Artuklu İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet AĞIRAKÇA, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim HATİPOĞLUve Mardin Valisi Ömer Faruk KOÇAK birer konuşma yaptılar.

Açılışın ardından toplantının ilk oturumu gerçekleştirildi. Bu oturumda İlahiyat Fakültelerine Yerleşme Sorunları ile Hazırlık Sınıfı ve Sorunları konuşuldu.

İkinci oturum ise Müfredat sorunları, Yabancı Uyruklu Öğretim Elemanları Sorunu ile İlitam ve İkinci Öğretim Sorunları tartışıldı. Toplantının son oturumu ise aynı gün gerçekleştirildi. Bu oturumda da Lisansüstü Eğitim Sorunları, İlahiyat/İslami İlimler Fakültelerinin DİB ile Koordinasyonu, Din ve Gruplaşma Sorunları masaya yatırıldı. Kapanış oturumunda ise gerek katılımcılar arasında paylaşılması ve gerekse YÖK’e iletilmesi uygun görülen kararlar netleştirildi. Programın son günü ise Mardin ve Çevresinin Turistik ve Kültürel yönlerini kapsayan bir Gezi Programı tertip edildi.

Gerek Türkiye gerekse K.K.T.C. İlahiyat/İslami İlimler Fakültelerinden rektör, dekan, dekan yardımcısı düzeyinde temsilcilerin katılımıyla gerçekleşen ve ilgili fakültelerin ortak sorunlarının tartışıldığı programın verimli geçtiği, alınan kararların uygulamaya konulması halinde bunun adı geçen fakülteler adına sevindirici sonuçlar doğuracağı belirtildi.