Eklenme Tarihi: 12 Haziran 2016, 12:59
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 13:10
YDÜ Hastanesi “Kan Bağışı, Can Bağışı” Kampanyasını Fuarda Başlattı

YDÜ Hastanesi’nin “Kan Bağışı, Can Bağışı” kampanyası 40. KKTC Uluslararası Fuarı’nda başladı.

Sağlık Bakanlığı desteği ile Thalassaemia hastalarına verilmek üzere Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin fuar alanında gerçekleştirdiği kan bağışı kampanyası, sağlık, spor, turizm ve iş dünyası temsilcilerinin geniş katılımı ile başladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Thalassaemia hastalarının ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz DANA, Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi GARDİYANOĞLU, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan SERTOĞLU, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi ve Lefkoşa Belediyesi Meclis Üyesi Bülent ÇIRAKLI, Kuzey Kıbrıs Genç İşadamları Derneği Asbaşkanı Uğur ERGÜN, YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet SAVAŞAN ile YDÜ Hastanesi İşletme Direktörü Özgü BAYRAKTAR’ın kan bağışı yapması ile başlatılan kampanyanın fuar süresince devam edeceği belirtildi.

SAVAŞAN: Güvenli Kan Temini için Halkı Bilinçlendirmemiz Şart

YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet SAVAŞAN, günümüzde tıp alanında her gün bir gelişme yaşanmasına, insanlığın büyük sorunu olarak adlandırılan birçok hastalığın tedavisinde gelişme kaydedilmesine karşın, kanın hala tek kaynağının insan olduğunu vurguladı. SAVAŞAN; “Dünya’ya bakıldığında ülkelerin kan ihtiyaçlarını karşılamak için kendilerine ait politikalar geliştirdiklerini ve ‘güvenli kan sağlanması’ konusunda önemli adımlar attıklarını görüyoruz. Güvenli kan temini için ilk ve en önemli şart, bu kanların, kan bağışının önemi, gerekliliği konusunda eğitilmiş bilinçli kişilerden elde edilmesidir. Hastaların ihtiyacı olan kan ve kan ürünlerinin gönüllü ve düzenli kan bağışlayan kişilerden elde edilmesi büyük önem taşıyor. Güvenli kan temini için halkı bilinçlendirmemiz şart. Bu bilincin oluşmasına katkı koymak için kanlarını bağışlayan sağlık, spor ve iş dünyası temsilcilerine hastanemiz ve ülke insanımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesini Başlatalım

Bir torba kanın üç hayat kurtardığına vurgu yapan SAVAŞAN, “Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı” için bir an önce harekete geçilmesinin hayati öneme sahip olduğunu söyledi. SAVAŞAN, kan bağışı konusunda duyarlılığı arttıracak programların müfredatlara yerleştirilerek, çocukların ilk okul çağlarından itibaren eğitilmesi ve bu yolla velilere de ulaşılmak suretiyle gönüllü kan bağışı hakkında bilinçlenmenin mümkün olacağını ve böylelikle de ülkemizin kan ihtiyacının sürdürülebilir olarak karşılanabileceğini vurguladı.

DANA: Kampanyayı Destekliyoruz

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz DANA da konuşmasında ülkemizin en büyük sağlık sorunlarından biri olan Thalassaemia hastalarının kan ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla YDÜ Hastanesi’nin başlattığı kan bağışı kampanyasını Sağlık Bakanlığı olarak desteklediklerini söyledi. DANA; “Thalassaemia hastalarının zamanında kan bulamaması çok ciddi bir sorun. Bakanlığımız bu sorunu yakından takip ediyor ve çözülmesi yönünde de büyük gayret gösteriyor. Gönüllü kan bağışçılığı konusunda farkındalığın yaratılması çok önemli. Bu amaca ulaşılmasına yıllardır katkı koymak için çalışan YDÜ Hastanesi’ne teşekkür ediyoruz. Dileğimiz bu kampanyaların amacına ulaşmasıdır” dedi.

GARDİYANOĞLU: Ülkemizin Büyük Bir Sorunu

Thalassaemia hastalığının ülkemizin büyük bir sorunu olduğunu ve bu sorunun ancak duyarlılıkla çözülebileceğine vurgu yapan Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi GARDİYANOĞLU da, Thalassaemia hastalarının sürekli kana ihtiyacı olduğunu vurguladı. Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin YDÜ Hastanesi’nin toplumsal duyarlılık adına başlattığı kampanyaya destek verdiğini söyleyen Başkan Remzi GARDİYANOĞLU, “insanlarımızı sadece kampanyalarda değil her zaman kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

SERTOĞLU: Hem Toplumsal Hem de Kişisel Açıdan Çok Önemli

Kan bağışının hem toplumsal hem de kişisel açıdan çok önemli olduğunu söyleyen Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan SERTOĞLU, her yıl pek çok insanın, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybedebildiğini söyledi. SERTOĞLU “oysa ki kan bağışı, kan bekleyen pek çok insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor” dedi.

ÇIRAKLI: Kan Bağışı Aracı Hizmete Girecek

Hastalara destek olmak için kampanyaya katıldıklarını söyleyen Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis Üyesi ve Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Bülent ÇIRAKLI, Türkiye Kızılayı, Kuzey Kıbrıs Kızılayı ve Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle önümüzdeki günlerde hizmete konacak kan bağışı aracı ile kan bağışlarının daha kolay daha pratik yapılmasını hedeflediklerini söyledi.

ERGÜN: Katkı Koymaya Hazırız

Genç İşadamları Derneği Asbaşkanı Uğur ERGÜN de yaptığı konuşmada, Gönüllü Kan Bağışçılığı’nın KKTC’de farkındalığının yaratılması ve gelişmesi için katkı koymaya hazır olduklarını söyleyerek, Genç İşadamlarının önümüzdeki günlerde toplu olarak YDÜ Hastanesi Standında kan bağışında bulunacağını ifade etti.

GÜVEN: Kan Bağışına Davet Ediyoruz

Gönüllü karşılıksız kan veren bağışçıların güvenli kan kaynağının esas kısmını oluşturduğuna dikkat çeken Thalassaemia Derneği Başkanı Derya GÜVEN de konuşmasında, Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan bütün insanları fuar süresince YDÜ Hastanesi Standı’nda kan bağışı yapmaya davet etti. Güven son olarak, yıllardır Kan Bağışı Can Bağışı adıyla bağış kampanyası gerçekleştiren Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi yetkililerine teşekkür etti.

Haberin Videosu