YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğrt. Üy. Yrd. Doç. Dr. Erdoğan ERGÜN GRAADA Çalıştayında Seminer ve Workshop Gerçekleştirdi
Eklenme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 14:35
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 10:36

Türkiye'nin Önde Gelen Grafik Tasarımcıları Adana'da Buluştu

Grafik Tasarım alanında Adana’da düzenlenen sergi, seminer ve workshoplar gibi etkinlerden oluşan GRAADA'da Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğrt. Üy. Yrd. Doç. Dr. Erdoğan ERGÜN bir dizi seminer ve workshoplar verdi.

Yrd. Doç. Dr. ERGÜN GRAADA Çalıştayında Üç Sanatsal Çalışma Gerçekleştirdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Yrd. Doç. Dr. Erdoğan ERGÜN GRAADA çalıştayında üç sanatsal çalışma gerekleştirdi. “ Kamuya açık alanlarda yapılan sanatsal faaliyetler” konulu verdiği seminer de; “Sanat üretimlerinde de yaratıcı ve farklı olma, kendini özgür bir şekilde ifade etme gibi davranışlar, yöntem ve teknik uygulamalar çeşitlilikler göstermeye ve artmaya başlamaktadır. Sanatçı veya tasarımcılar tarafından kullanılan bu yöntem ve teknikler arasında bilinen stencil (şablon) baskı tekniği, günümüzde müze ve galeri gibi kapalı mekânlardan çok, özellikle uluslararası festivaller ve çalıştaylar gibi etkinlikler çerçevesinde kamuya açık alanlarda, dolayısıyla sokaklarda uygulama açısından oldukça tercih edilmektedir.” dedi.

Yrd. Doç. Dr. ERGÜN GRAADA'da gerçekleşen Workshop çalışma konusunu ise “başta duvarlar olmak üzere hemen hemen her türlü zeminde sprey boya, fırça gibi çeşitli araçların kullanımıyla oluşturulan grafiti, duvar yazıları ve resimler yoluyla kendini ifade eden görsel uygulamalar olarak değerlendirilmekte olduğunu belirtti.

ERGÜN Workshop'ta şablon grafiti tıpkı graffiti gibi sokak sanatı içerisinde önemli bir rol oynayan, farklı bir uygulama yöntemi olarak karşımıza çıkmakta olduğu üzerinde durarak, Şablon; kağıt, karton, metal vb. malzemelerin yüzeyine uygulanan tasarımların, maket bıçağı yardımıyla oyulması veya kesilmesi ile oluşturulmakta olduğunun altını çizdi. ERGÜN, şablonun yüzeyinde oluşan boşluklar sayesinde tasarım, mekân yüzeylerine sprey boya veya rulo gibi malzemeler aracılığı ile uygulanmaktadır diyerek, bu bağlamda “stencil grafiti” tekniği için, hızlı bir şekilde uygulama kolaylığı olan, her renk için ayrı katmanların oyulduğu, keskin kenarlı bir kalıp hazırlama yöntemidir diyebiliriz.“ diye açıkladı.