YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ü Anma Töreni Düzenledi
Eklenme Tarihi: 10 Kasım 2016, 15:02
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 11:57

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi ile Fen-Edebiyat Fakültesi katkılarıyla düzenlenen törenle anıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, YDÜ Büyük Kütüphane Salon 4`te gerçekleştirilen tören 09.05`te saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Program Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin UZUNBOYLU`nun günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasından sonra Atatürk Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği ve Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Efdal ÖZKUL konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk`ün ölümünün ilk gününden itibaren gerek Türk toplumu üzerinde gerekse dünya devletlerinde büyük bir yankı uyandırdığından söz etti.

ÖZKUL, Kıbrıs Türk halkının Atatürk`e ne kadar bağlı olduğunu ifade ederek Atatürk`ün eğitim alanında yapmış olduğu yeniliklerin geleceğin öğretmen adayları tarafından örnek alınarak hayata geçirilmesindeki önemi vurguladı.

Anma töreni Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi İzel ÇANLI`nın “Mustafa Kemal`e Giden Yol” adlı şiirini okumasıyla devam etti. Daha sonra Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erdoğan SARACOĞLU “Atatürk`ün Sanata Verdiği Değer” adlı konuşmasında Atatürk`ün hümanist niteliğinden bahsederek bu özelliğinden dolayı onun sanatçı kişiliğini simgelediğini belirtti.Ayrıca SARACOĞLU, Atatürk`ün kendi kişiliğinde sanatın ulusal ve evrensel yönlerini toplamış olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Akın SARIKAYA “Mustafa Kemal Bir Tutkudur”, Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Nejla GÖZE “Mustafa Kemal`i Düşünüyorum” adlı şiirlerini okudu.

Okunan şiirlerin ardından Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Yiğit KAVRAR`ın hazırladığı “Atatürk” temalı slayt gösterisi gerçekleştirildi.

Programın sonunda Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden İsmail TAMER “Kıbrıs`ta Atatürk”, Merve ELİHOŞ ise “Vatan ve Mustafa Kemal” adlı şiirleri seslendirdiler.