YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Özel Yetenek Sınavı Başvuruları Devam Ediyor
Eklenme Tarihi: 08 Ağustos 2016, 14:58
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 08:48

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı 2016-2017 Eğitim yılı için LİSANS, YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA Programlarına öğrenci kabul edecektir. Tam burs ve yarım burslu müzik eğitimi alma şansına sahip olacak öğrencilerimiz uluslararası nitelikte öğretim görevlisi kadromuzla çağdaş standartlara sahip binamızda en üst kalitede eğitim görüp YÖK ve YÖDAK tarafından tanınan diplomamızın sahibi olma şansına erişeceklerdir.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, YDÜ 2016-2017 Akademik Eğitim Yılı için, Atatürk Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı’na özel yetenek sınav kayıtları sürüyor.

Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı özel yetenek sınavlarına girmek isteyen adaylar ön kayıt yaptırabilirler.

Kayıt Yapılabilecek Adresler:

• Yurtdışında bulunan T.C yurttaşı adaylar, bulundukları illerdeki YDÜ Temsilciliklerine veya KKTC ise YDÜ Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına;
  • KKTC yurttaşı adaylar ise YDÜ Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı Tel: (0392) 223 6464 ön kayıt yapabilirler. (Ön kayıt ücretsizdir).
    Yüksek Lisans, Doktora ve diğer ayrıntılarla ilgili aşağıdaki telefon numarasına başvurulabilir: 0392 2236464 - 168

Özel Yetenek Sınavı Tarih ve Yeri:

6 Eylül 2016 Salı, 7 Eylül 2016 Çarşamba
Saat: 10:30
Yer: Eğitim Sarayı Giriş Katı, Müzik Öğretmenliği Koro-Orkestra Sınıfı.

Özel Yetenek Sınav Kaydı için Gerekli Koşul ve Belgeler:

• T.C yurttaşı adayların, özel yetenek sınavına kayıt yaptırabilmeleri için, 2016 YGS sınav puanlarından en az birinin 150 ve üzeri olması gerekmektedir;
  • 2016 YGS sınav sonuç belgesinin aslı ve bir fotokopisi (Aslı daha sonra adaya geri verilecektir).
  • KKTC yurttaşı adayların yetenek sınavlarına girebilmeleri için, YDÜ’nün yapmış olduğu sınavda başarılı olmaları.

• 4.5 x 6 cm boyutunda, yeni çekilmiş 2 adet fotograf.

Lisans Sınav içeriği:

• Tartım tekrarı
  • Tek ses, aralık, akor
  • Ezgi tekrarı-makamsal ezgi tekrarı
  • Öğrencinin hazırladığı şarkı
  • İstiklal Marşı
  • Öğrencinin çalgı performansı
  • Müzik eğitimiyle ilgili görüşlerinin alınacağı mülakat.