YDÜ Adalet Meslek Yüksekokulu Kulübünün “Hakimler ve Zabıt Katiplerin Sorumlulukları ve Meslekte Karşılaştıkları Sorunlar” Başlıklı Konferansı Gerçekleştirildi
Eklenme Tarihi: 30 Aralık 2016, 10:44
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 16:25

Yakın Doğu Üniversitesi, Adalet Meslek Yüksekokulu Kulübü öğrencileri tarafından düzenlenen konferansta Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakim Ahmet ŞANSAL “Hakimler ve Zabıt Katiplerin Sorumlulukları ve Meslekte Karşılaştıkları Sorunlar” başlıklı bir seminer verdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre konferansta Hakim Ahmet ŞANSAL Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilerini meslek hayatına hazırlık konusunda bilgilendirdiği bildirildi.

ŞANSAL konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Adalet meslek yüksekokulları gerek adli hizmetlerde gerekse özel sektörde çalışabilecek, temel hukuk bilgisine sahip, nitelikli ara insan gücünün yetirştirilmesinde son derece önemli bir konumdadır. Günümüzde adalet hizmetlerinin hızlı, verimli ve etkin bir biçimde işlemesine katkıda bulunabilecek personelin yetiştirilmesi, daha da önemli hale gelmiştir. Bu nedenle adalet meslek yüksekokulundan yetişen öğrencilere ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Adalet meslek yüksekokulu mezunları adalet teşkilatında yazı işleri müdürlüğü, icra müdürlüğü, zabıt kâtipliği gibi görevleri yerine getirmektedirler. Bunun dışında benim öğrencilere tavsiyem, Adalet meslek yüksekokulunu bitirdikten sonra, eğitimlerine hukuk okuyarak devam etmeleridir.” Dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yeter TABUR ise “Adalet Meslek Yüksek Okulu olarak, öğrencilerimize geniş kapsamlı bir eğitim verip, kariyerlerinde önemli bir mihenk taşı olacak köklü bir yüksekokul olma gayreti içerisindeyiz. Öğrencilerimizin hedeflerine ulaşmaları yolunda sağlam adımlarla ilerleyebilmeleri için, özverili bir şekilde çalışmaktayız. Bu doğrultuda Yakın Doğu Üniversitesi, Adalet Meslek Yüksekokulu olarak zengin akademisyen kadrosu, geniş imkan ve olanakları ile öğrencilerimize en iyi eğitim fırsatını sunmaktayız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Konferansın sonunda Yakın Doğu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yeter TABUR, Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakim Ahmet ŞANSAL'a plaket takdim etti.