YDÜ 8. Biyomedikal Mühendisliği Çalıştayında Lise ve Üniversite Öğrencileri Projeleri Tartıştılar
Eklenme Tarihi: 26 Aralık 2016, 12:17
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 16:46

Yakın Doğu Üniversitesi, 8. Biyomedikal Mühendisliği Çalıştayı, lise öğrencilerininde katılımları ile gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Terin ADALI; çalıştayın, “Hastanın Yaşam Kalitesini Artırma” teması ile hazırlanan pek çok projeyi içerdiğini ve bilgilerin tüm Mühendilsik Fakültesi ve lise öğrencileri ile paylaşılmasını hedeflediğini açıkladı.

Açıklamada, Biyomedikal Mühendisliği konusundaki prototiplerin ve posterlerin sunulduğu, interaktif anlatımların yapıldığı çalıştay, oluşturduğu bilimsel sinerji ile öğrencilerin bilgi alışverişinde bulunmasını sağlamıştır denildi.

Mobil Takip Sistemli Elektrokardiyografi Cihazı, Patolojik Görüntülerde Kanserli Hücrelerin MATLAB Görüntü İşleme Tekniği Kullanılarak Teşhisi, Fototerapi Cihaz tasarımı, Medikal Hava Sterilizasyonu Amaçlı Ozon Cihaz Tasarımı,Anestezi cihazları için Gaz ve Akış Ölçer Test Cihazı, ve Bebek İnkubatör Sisteminde Kablosuz Takip Sistemi projelerinin sunulduğu 8. Biyomedikal Mühendisliği Çalıştayı öğrencilerin yoğun katılımı ile başarıyla tamamlandı.