YDK’da Liderlerimiz Rauf R. Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük Saygıyla Anıldı
Eklenme Tarihi: 14 Ocak 2016, 16:12
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 14:41

Yakın Doğu Koleji, KKTC’nin iki büyük lideri Rauf Raif Denktaş’ı ölümünün 4. yılında ve Dr. Fazıl Küçük’ü ölümünün 32. yılında saygı ve özlemle andı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tarih Öğretmenlerinden Mete Özsezer ve öğrenciler Rauf Raif Denktaş’ı ve Dr. Fazıl Küçük’ü anlatan konuşmalar gerçekleştirdileri belirtildi.

Konuşmalarda , Dr. Fazıl Küçük’ün siyasi yaşamı dışında, doktorluk mesleğinde halkına yaptığı karşılıksız yardımlar, esprili babacan kişiliği ve dirayetli duruşuyla Kıbrıs Türk Halkının gönlünde ayrı bir yer edinmiş olduğu belirtildi.

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş için ise vatanına ve ulusuna yüce duygularla bağlı, vatan savunmasını her şeyin üstünde tutan, millet sevgisi tutku derecesinde olan, bütün ömrünü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına adayan mücadeleci bir devlet adamı olduğu üzerinde duruldu.

Kıbrıs Türk Mücadele Tarihinde bağımsızlığı için varını yoğunu ortaya koyan mücadeleden yılmayan Kıbrıs Türk Toplumunun yüreğinde ölümsüzleşen Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş’ın unutmayacağı ve unutturulmayacağı bir kez daha yineledikten sonra konuşmalara son verildi.

Ardından öğrenciler, liderlerlere özlemlerini anlatan şiirler okudular. Son olarak Telsim Vodafone’un gerçekleştirdiği Dr. Fazıl Küçük konulu kompozisyon yarışmasında birinci ve ikinci gelen öğrencilerilere okul tarafından hazırlanan belgeleri takdim edildi. Gerçekleştirilen Rauf Raif Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük pano yarışmalarının da sonuçları açıklanarak dereceye giren sınıflar alkışlandı.