Yapımcı-Yönetmen Yıldız, Yakın Doğu Üniversite’sinde Gençlerle Buluştu
Eklenme Tarihi: 08 Mart 2016, 15:56
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 16:52

Yapımcı - Yönetmen Hasan Yıldız, Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Turuncu Amfi’de gençlerle bir araya geldi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, YDÜ Sağlık Kültür Spor Dairesi’ne bağlı Sinema Kulübü tarafından gerçekleştirilen etkinliğe, YDÜ İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Gökçe Keçeci, İletişim Fakültesi Öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Türk televizyonlarında birçok önemli yapımın altında imzası olan ve son günlerde adını sıkça duyuran Hasan Yıldız, Özellikle Türkiye Radyo Televizyon Kurumu TRT’nin gençlik ve eğitim kanalı TRT OKUL’da yayınlanan “Kripteks” adlı yarışma ile bir anda dikkatleri üzerine çekerek, gençliğin sevdiği bir isim oldu.

Yıldız, tüm yapımlarını daha şekillenmeye başladığı proje sürecinden, sahaya ardından kurgusuna kadar titizlikle takip ettiğini belirtirken, işini aşkla yaptığını ifade etti.

Yıldız, “Kariyer Sohbetleri” adını verdiği projesi kapsamında tüm Türkiye’deki üniversiteleri gezdiğini ve gençlere umut olabilmek adına ayak izini bıraktığını kaydederken, KKTC’de de gençlerle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Yakın Doğu üniversite’si de “KADINA ŞİDDETE HAYIR” dedi
Türkiye’de olduğu gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de büyük bir ilgiyle karşılanan Yıldız, konferansının sonunda evrensel büyük bir sorunu gündeme getirerek gençlere izlettiği KADIN temalı kısa filmin ardından Türkiye’nin farklı üniversitelerinde salonları dolduran gençlerle olduğu gibi, Yakın Doğu üniversiteli gençler ile birlikte de “KADINA ŞİDDETE HAYIR” diye haykırdı.

Yıldız, Kendisi de tüm dünyaya her konferansının sonunda “KADINA ŞİDDETE HAYIR” diye seslenmeye devam edeceğini ve bu önemli sorun karşısında mücadelesini duraksamadan sürdüreceğini ifade etti.

Başarıya giden yola ilişkin bir çok önemli konuya değinirken şunları ifade etti; “Gideceği yönü bilmeyen gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez. Biz gençlerimize rüzgar olmak değil, onların yelkenlerini çevirecekleri yönü göstermek istiyoruz.”

Konferansın sonunda Yapımcı Yönetmen Hasan Yıldız’a, Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Gökçe Keçeci bir anı plaketi takdim etti.