Yakın Doğu Üniversitesi’nin Oyun Kurucusu Courtney VANDERSLOOT’tan 3 Yıllık İmza
Eklenme Tarihi: 20 Ekim 2016, 12:49
Son Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2020, 10:13
Yakın Doğu Üniversitesi’nin Oyun Kurucusu Courtney Vandersloot’tan 3 Yıllık İmza

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın oyun kurucusu Courtney VANDERSLOOT kendisini 3 yıl daha kulübüne bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, WNBA sezonunun tamamlanmasının ardından Türkiye’ye gelen ve sağlık kontrolünden geçen VANDERSLOOT Yakın Doğu Üniversitesi Kulübü başkanı Işık EYİGÜNGÖR’ün katıldığı törenle sözleşmesini imzaladı.

VANDERSLOOT geçtiğimiz sezonu Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 15.1 sayı, 4.3 ribaunt ve 5.2 asist ortalamalarıyla oynadı. 1989 doğumlu ve 1.73 boyundaki oyun kurucu bu sezon giydiği Chicago Sky forması ile WNBA’de yakaladığı 20.8 dakikada 7.6 sayı, 2.1 ribaunt ve 5.2 asist ortalamaları ile iyi bir sezon geçirdi.

VANDERSLOOT: “Takımımızın Yakalamış Olduğu Kimya ile İyi bir Sezon Geçireceğimizi Düşünüyorum”

Takıma katılmasını değerlendiren Courtney VANDERSLOOT, hedeflerinin iyi bir sezon geçirmek olduğunu belirterek, bir kez daha Türkiye Ligi’nde yer alacak olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. VANDERSLOOT “Hedefimiz mücadele ettiğimiz tüm kupaları kaldırmak, takımın yakalamış olduğu kimya ile iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Hepimizde bu istek ve hırsın olduğunu görebiliyorum. Oldukça güçlü bir kadromuz var ve ligde istediklerimizi yapacak güçteyiz. Bunun için de sahada iyi konsantre olarak mücadele edeceğiz. Hem kendim hem de takımım adına başarılı bir sezon geçireceğimize eminim” dedi.

Işık EYİGÜNGÖR: “Kadromuzun En Önemli Kozlarından Biri Courtney VANDERSLOOT Olacak”

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Işık EYİGÜNGÖR ise imza töreninde yaptığı açıklamada “Courtney’in Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımının formasını 3 yıl daha giyecek olmasından son derece mutluluk duyuyorum. Yakın Doğu Üniversitesi olarak bu sezon 3 kulvarda birden zirve için mücadele vereceğimiz için çok geniş rotasyon imkanı olan bir kadro oluşturduk. Courtney VANDERSLOOT, gerek Türkiye’de gerekse Avrupa’da koyduğumuz hedefler doğrultusunda takım arkadaşları ile beraber büyük bir güç oluşturacaktır. Büyük ölçüde yenilenen kadromuzun en önemli kozlarından biri geçtiğimiz sezon da olduğu gibi yine Courtney VANDERSLOOT olacak. Her zaman dediğimiz gibi Yakın Doğu Üniversitesi’nde transfer bitmez. Hakkımız devam ettiği müddetçe yani transfer haberleri duyabilirsiniz” dedi.