Yakın Doğu Üniversitesi’nde Türkmenistan Bağımsızlık Günü Coşkusu
Eklenme Tarihi: 17 Mart 2017, 14:42
Son Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 16:10
Yakın Doğu Üniversitesi'nde Türkmenistan Bağımsızlık Günü Coşkusu

Orta Asya Türk Cumhuriyetleri arasında yer alan ve 27 Ekim 1991 yılında Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği´nden ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Türkmenistan’ ın bağımsızlık günü Yakın Doğu Üniversitesinde kutlandı.

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi salonunda gerçekleştirilen ve renkli görüntülere sahne olan Bağımsızlık günü kutlama etkinliğine, Türkmen öğrencilerin yanı sıra diğer ülkelerden gelen öğrenciler de ilgi gösterdi.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Türkmenistan ulusal marşının okunmasıyla başlayan etkinlik, konuşmalar ve dans gösterileri ile devam etti.

Türkmen Öğrenciler Mutluluklarını Dile Getirdi

Yakın Doğu Üniversitesinde böyle bir etkinlik düzenlenmesinin kendi ulusları için büyük önem taşıdığını belirten Türkmen öğrenciler, bu etkinliğe diğer ülke öğrencilerinin de katılmasından mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Türkmen öğrenciler etkinliğin, Yakın Doğu Üniversitesi’ ne yeni gelen aynı ulustan öğrencilerin birbirleriyle etkileşiminde olumlu etki yarattığını da vurguladılar.

Yakın Doğu Üniversitesi'nde Türkmenistan Bağımsızlık Günü Coşkusu

Doç. Dr. Dudu Özkum YAVUZ: “Kültür Paylaşımları Öğrenciler Arası Dostluğu Pekiştiriyor…”

Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Dudu Özkum YAVUZ, düzenlenen etkinlikle ilgili yaptığı kısa açıklamada, Öğrenci Dekanlığı Etkinlik Merkezi Neuideas bağlı öğrenci birlikleri ile işbirliği içinde düzenledikleri etkinliklerde, öğrencilerin kendilerini Yakın Doğu ailesinin bir parçası hissettiğini ve kültürlerini kampüsteki diğer öğrenciler ile paylaşma fırsatı verdiklerini belirtti.

Yakın Doğu Üniversitesi'nde Türkmenistan Bağımsızlık Günü Coşkusu

Türkmenistan’ ın siyasi istikrarı olan, gelecek vadeden ve sürekli büyüyen bir ülke olduğunu ifade eden Doç. Dr. YAVUZ, eğitim alanında da Türkmenistan’la dostluk köprüleri kurulduğunu sözlerine ekledi.