Yakın Doğu Üniversitesi’nde Öğretmen Adayları ve Matematik Severlere Seminerler Verildi
Eklenme Tarihi: 19 Kasım 2016, 18:03
Son Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2020, 15:48
Yakın Doğu Üniversitesi’nde Öğretmen Adayları Ve Matematik Severlere Seminerler Verildi

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim-Ortaöğretim Matematik Öğretmenliği bölüm başkanı ve dekan yardımcısı Doç. Dr. Murat TEZER “Matematik Öğretiminde Alan Eğitiminin Önemi” ve Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğretim elemanları tarafından “Hayat Matematikle Güzel” adlı seminerler verildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Doç. Dr. Murat TEZER seminerde, mezuniyet sonrasında matematik öğretmenliği okuyan öğretmen adaylarının matematik bilgi düzeyinin yüksek olmasının ve alternatif çözüm yöntemlerini de bilmesinin kendisine önemli kazanımlar sağlayacağına ve matematik bilen insanların hayatta da problem çözme başarılarının daha yüksek olduğunu belirterek alan eğitiminde kaliteli matematik eğitiminin öneminden bahsetti.

YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Özel Yetenek Sınavı Başvuruları Devam Ediyor

Matematik Bölümü öğretim üyelerince verilen “Hayat Matematikle Güzel” adlı seminer sunumunda, matematiğe yönelik olumlu görüş ve bakış açısının önemi üzerinde durulurken, matematiği zevkli bir konumda tutmak için önemli yöntemlerden bahsedildi. Disiplinler arası çalışmaların, özellikle matematiğin hayatta kullanım alanlarının çok yaygın oluşu ve özellikle mühendislik alanlarında da kullanılıyor olmasının matematik için bir zenginlik oluşturmaktadır.

Özellikle yükseklisans, lisans son sınıf ve akademisyenlerin de yoğun olarak karatıldığı seminerler dizisi büyük beğeni topladı.Seminerler sonrasında matematikle ile ilgili çözülmememiş ilginç problemler üzerinde durulurken genç matematik severlere tavsiyelerde bulunuldu.