Yakın Doğu Üniversitesi’nde Kürk Mantolu Şarkılar
Eklenme Tarihi: 24 Mart 2016, 12:53
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 14:58

2005 yılında akademik eğitimine başlayan ve KKTC’nin ilk ve tek “Tiyatro Oyunculuğu” ve “Dramatik Yazarlık” eğitimi veren YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi,kurulduğu yıldan itibaren onbir (11) yıldır her “27 Mart Dünya Tiyatro Günü”nü çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır.

Fakülte Genel Koordinatörü ve Oyunculuk ASD Başkanı Çetin Özen’in Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'ne verdiği bilgiye göre,bu yılda Fakülte öğrencilerimiz “27 Mart Dünya Tiyatro Günü”nde seyirci karşısına güzel bir müzik ve şiir dinletisi ile çıkacaklardır.

“Hiçbir acı baki değildir,üflersin geçer.Bazılarına biraz daha çok üflemen gerekir, hepsi bu. ”mısralarının sahibi,1907-1948 yılları arasında yaşamış ve 1948 yılında fail-i meçhul bir saldırı sonucu 41 yaşında hayata veda eden, Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden öykü,şiir ve roman yazarımız SABAHATTİN ALİ’nin şiir ve bu şiirlerinden bestelenmiş şarkıların seslendirileceği “KÜRK MANTOLU ŞARKILAR” la seyirci karşısında olacağız.

İlk etkinliğimiz,27 Mart 2016 Pazar günü saat 15.00 ‘de YDÜ Kütüphane Salon 4’de gerçekleşecektir.Sonraki günlerde turnesi yapılacak olan etkinliğimize tüm öğrencilerimiz,velilerimiz,öğretim üye-görevlilerimiz ve halkımız davetli olup ,Giriş Ücretsizdir.

Detaylı Bilgi
Yer: YDÜ, Kütüpane Salon 4