Yakın Doğu Üniversitesi’nde Kamu Diplomasisi ve Algı Yönetimi ile Güvenlik İlişkisi Tartışılacak
Eklenme Tarihi: 09 Aralık 2016, 11:42
Son Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2022, 15:16

Kamu diplomasisi ve algı yönetiminin ulusal ve uluslararası güvenlikteki rolü irdelenecek

Ercan ÇİTLİOĞLU Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü Güvenlik Akademisi Sertifika Programında Konuşacak

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü İkinci Güvenlik Akademisi’nde Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü Başdanışmanı Ercan ÇİTLİOĞLU kamu diplomasisi ve algı yönetiminin güvenlik ile ilişkisini katılımcılarla birlikte değerlendirecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü Güvenlik Akademisi sertifika programında Ercan ÇİTLİOĞLU program katılımcılarıyla güvenliğin farklı bir boyutunu değerlendirecek. YDÜ Yakın Doğu Enstitüsü tarafından Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut KOLDAŞ ve Enstitü Başdanışmanı Ercan ÇİTLİOĞLU yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Güvenlik Akademisi” sertifika programının 10 Aralık 2016 tarihli oturumunda konuşma yapacak olan ulusal güvenlik stratejileri, politikaları ve terörizm uzmanı Ercan ÇİTLİOĞLU, “Ulusal ve Uluslararası Güvenlik Bağlamında Algı Yönetimi ve Kamu Diplomasisi” başlıklı semineri verecek. Oturumlar Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 4’te saat 10.00‘da yer alacak.

KOLDAŞ: Algı Yönetimi Ve Kamu Diplomasisi Yumuşak Gücün Önemli Bileşenleri Olarak Güvenliği Doğrudan Ya da Dolaylı Etkiliyorlar.

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü’nün düzenlediği “Güvenlik Akademisi ve Uygulamaları” sertifika programıyla ilgili açıklama yapan Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut KOLDAŞ, YDE tarafından ikincisi düzenlenmekte olan Güvenlik Akademisi’nde güvenliğin farklı alanlarını konularının uzmanları ile çoklu analiz düzeylerinde ve geniş kapsamlı bir şekilde değerlendirmeye devam ettiklerini ifade etti. Bu çerçevede çok önemli bir uzmanı daha program kapsamında Yakın Doğu Üniversitesi’nde ağırlamaktan mutluluk ve onur duyduklarını belirten Doç. Dr. Umut KOLDAŞ, “YDE İkinci Güvenlik Akademisi’nde bu hafta uluslararası ve ulusal alanda yumuşak gücün olduğu kadar bireysel, bölgesel, ulusal ve uluslararası güvenliğin de çok önemli iki unsuru olan algı yönetimi ve kamu diplomasisini bu konularda düşünsel atıf noktası olan değerli bir düşün ve devlet adamı ile değerlendireceğiz. Algı yönetimi ve kamu diplomasisi askeri güç kullanmadan birey, grup, ülke, bölge ve dünya güvenliğini sağlayabilmenin önemli bileşenlerini ve yöntemlerini oluşturuyor. Dünyada şiddetin uzlaşmazlıkların çözümünde yoğun olarak kullanılmaya devam ettiği bir dönemde bu iki yöntemin etkin ve etkili kullanımı şiddete dayalı olmayan bir güvenlik anlayışının da yayılmasına ve içselleştirilmesine yardımcı olabilir. Bu anlamda hem algı yönetiminin hem de kamu diplomasisinin tüm düzey ve alanlardaki güvenlik ile ilişkisi analitik ve sistemli bir şekilde irdelenmelidir.” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü tarafından düzenlenen güvenlik kavramları ve uygulamaları odaklı sertifika programı farklı konu başlıklarıyla ve farklı uzmanların konuşmacı olarak katılımıyla 24 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek.