Yakın Doğu Üniversitesi’nde Gerçekleştirilen “2400. Yılında Aristoteles ve Aristoteles’in Dünya Tefekküründeki Yeri” Etkinlik Kitaplaştırıldı
Eklenme Tarihi: 09 Aralık 2017, 16:34
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 09:54

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından Aristo’nun 2400. Ölüm yıl dönümü bağlamında tertip edilen “2400. Yılında Aristoteles ve Aristoteles’in Dünya Tefekküründeki Yeri” başlıklı akademik etkinlik kitaplaştırıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Yakın Doğu Üniversitesi Yayınları arasında çıkan kitap, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr Mehmet Mahfuz SÖYLEMEZ ve Doç.Dr.Recep DURAN editörlüğünde yayına hazırlandı ve okuyucu ile buluştuğu belirtildi.

Prof. Dr. M. Mahfuz Söylemez; “Aristo Biz İlahiyatçılar İçin Son Derece Önemli Bir Bilim Adamıdır”
Kitabın editörlerinden Prof. Dr. Mehmet Mahfuz SÖYLEMEZ kitap ile ilgili yaptığı açıklamada: “Bilindiği gibi Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi sosyal bilimler sahasına giren bir çok konu ile ilgilendiği gibi felsefe ile de yakından ilgilidir. Felsefe, ilahiyat fakültelerinin üç bölümünden birinin ana konusunu teşkil etmektedir. Bu vesileyle Aristo biz ilahiyatçılar için son derece önemli bir bilim adamıdır. Dünya düşünce tarihinde önemli izler bırakan Aristo, sosyal bilimlerin bir çok alanını etkilediği ve yönlendirdiği gibi İlahiyat sahasında da önemli bir yere sahip olmuştur. Başka kültürler gibi İslam ilahiyatı da ona ilgisiz kalmamış, hatta ilahiyatçılar Aristo tarafından sistematize edilen mantığı bilmeyenin dini bilgisine dahi itibar edilmediğe inanmışlardır. İlahiyat eğitiminin özellikle felsefe gurubu derslerinin tamamında günde bir kaç kez atıfta bulunulan bu değerli düşünür, kökeni ne olursa olsun hiç bir millete veya medeniyete sığmayacak kadar geniş bir kültürel etkiye sahip olmuştur. Bu nedenle 2016, UNESCO tarafından Aristo yılı olarak ilan edilmişti. Biz de YDÜ İlahiyat Fakültesi olarak bu değerli düşünürü hem fakülte ve hem de üniversitemizin gündemine taşımak amacıyla, bir etkinlik düzenlemeye karar vermiştik. Bu amaçla Felsefe bölümleri ile İlahiyat fakültelerinde felsefe çalışan veya felsefe tarihine ilgi duyan uzmanları bir araya getirerek onların engin birikimlerini ilgililerine aktarmayı murad etmiştik. Dört oturum halinde devam eden programa bir birinden değerli bildiriler sunulmuştu. Bu bildirilere Aristo ile ilgili diğer bazı makaleler de ilave ederek elinizdeki eseri oluşturduk. Onüç makaleden oluşan eseri felsefe meraklılarına sunarken ayrı bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmeliyim” dedi.

Kitap Yakın Doğu Üniversitesi Book Store da Elde Edilebilir.
Editörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Mahfuz SÖYLEMEZ ile Doç. Dr. Recep DURAN’ın yaptığı Aristo kitabı kütüphanelerde yerini alırken aynı zamanda Yakın Doğu Üniversitesi Kitap Satış bürosunda (Book Store) da elde edilebilir.