Yakın Doğu Üniversitesi’nde “Dijital Çağda Öğretmen Adayları İçin Öneriler” Semineri
Eklenme Tarihi: 17 Ekim 2016, 13:21
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 14:34
Yakın Doğu Üniversitesi'nde "Dijital Çağda Öğretmen Adayları İçin Öneriler" Semineri

Yakın Doğu Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü’nün (BÖTE) her dönem içerisinde düzenlediği etkinliklerine bir tanesini daha eklendi. BÖTE Bölümü, Anadolu Üniversitesi Öğrt. Üy. Prof. Dr. Ferhan H. ODABAŞI’nı konuk olarak ağırladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Prof. Dr. Ferhan H. ODABAŞI, öğrencilere “Dijital Çağda Öğretmen Adayları İçin Öneriler” konulu semineri sunduğu bildirildi. Seminere başta Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin UZUNBOYLU'nun yanısıra Akademisyenler ve Öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Dijital çağda öğretmen olmanın gereklilik ve sorumlulukları hakkında öğrencileri bilgilendiren Prof. ODABAŞI, dijital çağda öğretmen olmanın avantaj ve dezavantajlarınada değinerek, yine dijital çağda öğretmen olmanın gereklilikleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Seminerin devamında “Dijital Dünya’da Çocuk Hakları” konusuna da değinen ODABAŞI, bu konuda hem öğrencilere hemde akademisyenlere çok önemli bilgiler aktardı,konuyla ilgili dünyada gerçekleşen bazı projeler hakkında bilgi verdi. Gerçekleşen projelerin içeriklerini de aktaran Prof. ODABAŞI, bu projelerin ve bu projelere katılmanın ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Öğrenciler ve Akademisyenler için önem arzeden konulara değinilen seminerlerin ardından Prof. ODABAŞI katılımcı Öğrenci ve Akademisyenlerin sorularını yanıtlayarak semineri sonlandırdı.