Yakın Doğu Üniversitesi’nde “Bilimsel Araştırma Projeleri Yazım Kursu”na Yoğun İlgi
Eklenme Tarihi: 06 Şubat 2017, 15:55
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 14:07
Yakın Doğu Üniversitesi'nde “Bilimsel Araştırma Projeleri Yazım Kursu”na Yoğun İlgi

Yakın Doğu Üniversitesi Deneysel Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezi (DESAM), üniversitede görev yapan akademik personelin ve lisansüstü öğrencilerin Bilimsel Araştırma Proje önerisi hazırlama ve yürütme becerilerinin geliştirilmesi amacıyla “Bilimsel Araştırma Projeleri Yazım Kursu” düzenledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, birçok alanda proje hazırlama öncesi bilinmesi gerekenler, projenin planlanması, etik ilkeler ve proje yapılandırılması gibi konularının konuşulduğu ve alanlarında deneyimli 13 eğitimcinin yer aldığı kursa 157 akademisyen katıldı.

Dokuz Konuda Konferans Verildi

Kurs programında katılımcılar; “Yakın Doğu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi(YDÜ-BAP) Tanıtımı ve İşleyişi”, “Sosyal Bilimler Alanında Proje Yazımı”, “Proje Araştırma Konusunun Seçimi ve Hipotez Oluşturma”, “Başvuru Formu İçeriği”, “B planı, Risk Tablosu ve İş Paketleri”, “Proje Ekibinin Başvuruda Karşılaştığı Sorunlar”, “Etik”, “Araştırma Ekibinin Sorumlulukları”, “Araştırma Projelerinin Bütçelendirilmesi” gibi konularda bilgilendirildi.

Prof. Dr. ŞANLIDAĞ: “Bilim Üretmeye Devam Edeceğiz...”

Kursun açılış konuşmasını gerçekleştiren, Yakın Doğu Üniversitesi DESAM Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ, Üniversite olarak, bilim üretmeyi temel ilkelerden biri haline getiren bir kurum olduklarını belirtti.

Prof. Dr. ŞANLIDAĞ kursun, Ulusal proje çağrılarına yönelik olarak proje yazma süreci, bu süreçte yer alan bilimsel yaklaşımlar, proje yönetimi, bütçelendirilmesi ve değerlendirme aşamasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ile katılımcıların aktif olarak katıldığı uygulamalı araştırma projesi hazırlama tekniklerinin öğretilmesine yönelik düzenlendiğini söyledi.

Dünyanın Saygın Üniversiteleri Harvard, Oxford Ve Exeter İle Ortak Projeler Yürütülecek...

Yılda iki kez proje çağrısına çıkıldığını belirten Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ, 2016 yılı güz döneminde desteklenmesi uygun görülen projelerin % 10’unun patent, ürün veya algoritma geliştirmeye yönelik olduğunu, % 5’inin alt yapı projesi, % 10’unun ise Harvard, Oxford ve Exeter Üniversitleri gibi yurtdışı kurumlarla ortak yürütülecek projeler olduğunu belirtti.

Gerçekleştirilen “Bilimsel Araştırma Projeleri Yazım Kursu”na olan yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. ŞANLIDAĞ, yeni projeler ve yayınlar ile Yakın Doğu Üniversitesinin bilimin gelişmesine ve dünya çapında tanıtılmasına devam edeceğini dile getirerek sözlerini tamamladı.