Yakın Doğu Üniversitesi Yayınlarından Çıkan, “Yetiştiricilikten Kültüre Türklerde Keçi” ve “Yeni Bir Dünyaya Uyanmak” Kitapları Online Satışta…
Eklenme Tarihi: 09 Temmuz 2021, 11:21
Son Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2021, 16:57

Yakın Doğu Üniversitesi Yayınları etiketiyle çıkan “Yetiştiricilikten Kültüre Türklerde Keçi” ve “Yeni Bir Dünyaya Uyanmak” kitapalarını, akademisyen.com üzerinden online olarak okurlarıyla buluştu.

Editörlüğünü Prof.Dr. Mustafa Kaymakçı, Prof. Dr. Dilek Arsoy ve Dr. Eren Akçiçek’in yaptığı “Yetiştiricilikten Kültüre Türklerde Keçi” kitabı, keçi yetiştiriciliği ve ürünleri konusunda bilgilendirici bir kaynak oluşturmayı ve keçinin Anadolu insanının sosyal yaşamı, edebiyatı ve sanatı, kısaca kültüründeki rolünü ortaya koymayı hedefliyor. Kitabın editörlerinden Prof. Dr. Dilek Arsoy, “Böylelikle kırsal alan ile kentsel alan arasında ortaya çıkan kültürel yabancılaşmayı bir ölçüde gidermeyi amaçlıyoruz” diyor.

“Yetiştiricilikten Kültüre Türklerde Keçi” kitabında “Keçi Yarenliği” adlı bir söyleşi ile “Keçileri Kaçırdık Belgeseli Senaryosu” olmak üzere iki özgün çalışma da yer alıyor.

Yeni Bir Dünyaya Uyanmak
Yakın Doğu Üniversitesi Yayınlarının okuyucu ile buluşturduğu bir diğer kitap ise Prof. Dr. Murat Sayan imzalı “Yeni Bir Dünyaya Uyanmak”. Prof. Dr. Sayan kitabında AIDS hastalığının etkeni olan HIV virüsü ile ilgili yaşanan sorunların her boyutunu ele alıyor.

Prof. Dr. Murat Sayan, “Kişinin, HIV ile tanıştıktan sonra gelecekte kendisini neyin beklediğini pek kestiremediğini, bu belirsizliğin, yeni duruma odaklanmayı da kesintiye uğrattığını belirtiyor. Prof. Dr. Sayan, “HIV’de kişinin, kendi kavrayışını geliştirmesini zorunlu buluyorum. Bunun için doğruyu ve yanlışı ayırmak, yeni olanı bilmek, gerçekçi bir algı içinde gelişmeleri izlemek gereklidir. Kitaptaki metinler bu amaçla yazılmıştır” diyor.

Kitaplara aşağıdaki linkler üzerinden ulaşabilirsiniz: