Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin Sertifikalı Dil Eğitimleri 13 Mart’ta Başlıyor
Eklenme Tarihi: 01 Mart 2017, 16:01
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 09:34

Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YABEM) bünyesinde bahar döneminde açılacak Türkçe, Arapça, Almanca, İngilizce, Farsça, Yunanca ve Rusça kurslarında çeşitli seviyelerde dil eğitimi verileceği bildirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin; Yakın Doğu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, İngilizce Hazırlık Okulu ve Türkçe Hazırlık Okulu eşgüdümüyle düzenlediği 2016-2017 bahar dönemi dil eğitimleri 13 Mart 2017 tarihinde Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde başlayacak. Düzenlenen kurslarda, uluslararası alanda tanınmış ders kitapları ile işlenen derslerin içeriği kapsamında alfabeden başlanarak, dilbilgisi ve dilin temel kuralları, okuma yazma ve anlama teknikleri öğretilecek. Amaç odaklı yoğun pratiğin yapıldığı derslerde program sonunda başarılı olan katılımcılara eğitim sertifikası verilecek.

Prof. Dr. Esra KARABACAK: “Dil Kurslarını, Uluslararası Ders Kitaplarının Yanısıra Ek Görsel ve İşitsel Malzemeler ile Destekliyoruz”

2016-2017 bahar döneminde açılan dil derslerinin Yabancılar İçin Türkçe, İngilizce, Arapça, Yunanca, Almanca, Farsça ve Rusça olduğunu belirten Yakın Doğu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr. Esra KARABACAK, yaptığı açıklamada, “Eğitim programlarımızda alfabeden başlayarak dilin temel kuralları, okuma yazma anlama tekniklerini en yeni dil eğitim yöntemleri takip edilerek öğretilmektedir. Tüm konular uzman öğretim elemanları tarafından hazırlanan ders notları ile ve uluslararası geçerliliği olan ders kitapları aracılığıyla işlenmektedir. Dersler sadece kitaplarla sınırlı kalmayıp ayrıca görsel ve işitsel malzemeler gibi ek eğitim malzemeleri ile desteklenmektedir. Bu sayede katılımcılar seçtikleri dilde anlayabilme, konuşabilme ve yazabilme yetkinliklerine sahip olmakla beraber dili daha iyi özümseyerek kullanabilme becerisi kazanacaklardır” dedi.

Doç. Dr. Umut KOLDAŞ: “YABEM Dil Eğitimleri Katılımcılara Farklı Kültürlerle Öz Dillerinde Buluşma İmkanı Sağlıyor”

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü ve Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YABEM), Müdürü Doç. Dr. Umut KOLDAŞ’da yaptığı açıklamada; geçen yıllarda olduğu gibi 2017 yılı Bahar döneminde de açılan dil eğitim programlarına yoğun bir ilgi beklediklerini kaydetti. Yakın Doğu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, İngilizce Hazırlık Okulu ve Türkçe Hazırlık Okulu tarafından hazırlanan dil kursları arasında Ana Dili Türkçe olmayanlar için Türkçe Dil Eğitimi’nin yanısıra İngilizce, Arapça, Yunanca, Almanca, Farsça ve Rusça dil eğitimi programlarının yer aldığını belirten Doç. Dr. KOLDAŞ, “YABEM dil eğitim programlarının öncelikli amacı katılımcılara farklı bir dile hakim olarak kültürel etkileşimde bulunabilme, kendileri o dilde yetkin bir şekilde ifade edebilme becerisi kazandırmaktır. Kurslarımızda, ders içeriklerini fakültelerimiz ve hazırlık okullarımız ile birlikte yeni pedagojik teknikler ışığında değerlendirip güncelleyerek dil eğitimlerimizde önemli bir başarı sağlamaktayız. Eğitimlerimiz Yakın Doğu Üniversitesi’nin konularında uzman öğretim elemanlarınca yürütülmektedir. Katılımcılarımız program sonunda alacakları sertifikaları ile yeni bir dil kullanım konusunda geliştirmiş olacakları yetkinlik ve becerilerini de belgeleme imkanına sahip olarak hem kişisel hem de profesyonel gelişimlerine katkı koymuş olacaklardır. Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi olarak 2016-17 eğitim yılında aralarında iletişim, bilişim, mimarlık, idari bilimler bilgisayar kullanımı gibi farklı alanların da olduğu 90’dan fazla eğitim programı sunuyoruz. Gerek Kıbrıs Türk halkının gerekse Kıbrıs’ta yaşayan diğer ülke vatandaşlarının talepleri doğrultusunda yenileyerek açtığımız eğitim programlarımıza olan yoğun katılımdan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Kurslar Hakkında Detaylı Bilgi Elde Edilebilecek

3 Mart 2017 tarihinde başlayacak olan İngilizce, Arapça, Farsça, Yunanca, Yabancılar için Türkçe, Rusça dil eğitimlerine ve diğer Yakın Doğu Enstitüsü kısa dönemli eğitim programlarına kayıt ve program içerikleri hakkında daha detaylı bilgiye www.neu.edu.tr web sayfasından, [email protected] e-posta adresinden, Yakın Doğu Enstitüsü ve Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YABEM) facebook sayfasından, 223 64 64 (dahili 532) ve 0533 829 97 36 telefonlardan ulaşılabilecek.