Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezinden Öğrencilere KPSS Kursları
Eklenme Tarihi: 17 Şubat 2016, 16:35
Son Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2020, 10:28

Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YABEM)  yeni dönemde Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) yönelik kurs programları ile öğrencilerin üniversite sonrası kariyer planlarına da destek veriyor. Kurslar Yakın Doğu Üniversitesi YABEM ve  İhtisas Pedagoji Kurs Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre KPSS eğitimleri Pazartesi, Salı Çarşamba ve Perşembe günleri olmak üzere haftada dört gün 17.00- 20.00 saatleri arasında Yakın Doğu ÜniversitesiAtatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Sarayı’ndaki D-04 No’lu derslikte gerçekleştirilecek. Yapılan açıklamada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yüksek öğrenim görmekte olan  80 bine yaklaşan öğrencinin büyük bir bölümünün Türkiye’den geldiğine işaret edilerek adaya gelen öğrencilerin, mezun olup Türkiye’ye gittiklerinde kamu görevlisi olarak atanmak için KPSS sınavına girmek mecburiyetinde oldukları kaydedildi. Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile İhtisas Pedagoji Kurs Merkezi’nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı üniversite öğrencilerini bu oldukça zor sınava hazırlamak için işbirliğine gidildiği ifade edilen açıklamada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerin KPSS başarısına da olumlu etki yapmasının amaçlandığı da vurgulandı. Kurslar kapsamında  22  Mayıs 2016’da yapılacak olan KPSS sınavına kadar 240 saat Genel Kültür Genel Yetenek; 120 saat Eğitim Bilimleri dersi her biri kendi alanında uzman hocalar tarafından verilecek.

Koldaş: KPSS’ye Yönelik Sistemli Ve Sonuç Odaklı Bir Eğitim Vermeyi Amaçlıyoruz

Yaşam Boyu Eğitim Merkezi olarak ihtiyaç duyulan ve talep edilen farklı konularda eğitim programlarını hayata geçirdiklerinin altını çizen Yakın Doğu Üniversitesi Yaşama Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş, KPSS’ye hazırlık konusunda gelen talepler doğrultusunda  böyle bir eğitim programını başlattıklarını ifade etti. Toplumun ve eğitim görmekte olan öğrencilerin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda tasarlayıp hayata geçirdikleri eğitim programlarında katılımcıları amaçlarına doğru bir sistematikle ulaştırmak gailesiyle hareket ettiklerini belirten Doç. Dr. Koldaş Yakın Doğu Üniversitesi’nin eğitim kadrosu ve imkanlarını kullanmakla beraber ilgili alanlarda uzmanlaşmış kurum ve kuruluşlarla da işbirliğine gittiklerini ifade etti.  Bu anlayıştan hareketle,  KPSS eğitim programını da bu alanda ihtisaslaşmış İhtisas Pedagoji Kurs Merkezi ile yürüttüklerinin altını çizen Doç. Dr. Koldaş, sistemli çalışmanın ve uzman eğitmenlerin doğru rehberliğinin kurs katılımcılarının KPSS’de başarısını artıracağına inandığını sözlerine ekledi.

Kızıl: Amacımız KKTC Üniversitelerinin KPSS’dedi Başarısını Yukarılara Çekmek

İhtisas Pedagoji Kurs Merkezi Direktörü Kemal Kızıl, Türkiye’den konularında uzman eğitmenlerle birlikte KKTC’deki KPSS eğitimi konusundaki eksikliği giderme yönünde çalışmalar yapmaya başladıklarının altını çizerek bu anlamda Yakın Doğu Üniversitesi ile gerçekleştirmekte oldukları işbirliğinin çok önemli olduğunu ifade etti.  Bu işbirliğinin adada KPSS’ye yönelik eğitimlerde varolan önemli bir boşluğu dolduracağına inandığını belirten Kızıl “Yakın Doğu Üniversitesi'nin bizimle işbirliği yaparak öğrencilerine yönelik kurs açmamız son derece isabetli olmuştur. Türkiye’den getirdiğimiz öğretmenlerin yanı sıra PEGEM yayınları desteği ile iyi bir başarı yakalayacağız. Yapacağımız 20 deneme sınavı ile öğrencileri en iyi şekilde hazırlayacağız”dedi.

Yeni dönemde Pazartesi, Salı Çarşamba ve Perşembe günleri olmak üzere haftada dört gün, 17.00- 20.00 saatleri arasındaYakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Sarayı’ndaki D-04 No’lu derslikte gerçekleştirilecek olan KPSS Eğitimleri  ve diğer Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi kısa   dönemli   eğitim   programlarına   kayıt   için   daha   detaylı   bilgiye   www. neu.edu.tr  web sayfasından, [email protected] ve-posta adresinden, Yakın Doğu Enstitüsü facebook sayfasından (facebook: yakindoguenstitusu), 223 64 64 (dahili 532) ve 0533 829 97 36 telefonlardan ulaşılabilir.

Detaylı Bilgi İçin: +90 392 680 20 00 / 532 CEP:0533 829 97 36