Yakın Doğu Üniversitesi Uzatmada Mağlup… Yakın Doğu Üniversitesi: 86 – BOTAŞ: 89
Eklenme Tarihi: 11 Aralık 2016, 19:49
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 09:43
Yakın Doğu Üniversitesi Uzatmada Mağlup… Yakın Doğu Üniversitesi: 86 - BOTAŞ: 89

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin yedinci haftasında BOTAŞ Spor Kulübü’ne sahasında uzatmada 89- 86 yenilerek ligdeki üçüncü mağlubiyetini aldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul, Caferağa Spor Salonu’nda oynan ve çekişmeli geçen maçta, Yakın Doğu Üniversitesi periyotları sayı farkıyla üstün kazandığı maçın uzatmasında rakibine yenildi.

Maçın ilk periyoduna Essence CARSON ve Courtney VANDERSLOOT ikilisiyle hızlı giren Yakın Doğu Üniversitesi, ilk 3 dakikayı 7-0 önde geçti. BOTAŞ Spor Kulübü 3 dakika 44 saniyeden sonra üçlükle sayı bulabildi ancak Yakın Doğu Üniversitesi’nden Elin ELDEBRINK, Essence CARSON ve Quanitra HOLINGSVORTH’u kontrol edemeyerek dokuzuncu dakikada rakibi karşısında 19-8’lik skor elde etti. Yakın Doğu Üniversitesi ilk periyodu 19-10 üstün kapattı.

Karşılaşmanın ikinci periyoduna Essence CARSON, Quanitra HOLINGSWORTH, Duygu FIRAT ve Courtney VANDERSLOOT’un skorer oyunuyla giren Yakın Doğu Üniversitesi, 13.dakikayı 25-16, 15.dakikayı ise 29-21 önde geçti. Sayılarla direnmeye çalışan BOTAŞ, son 5 dakikada 10-4’lük seriye engel olamadı ve Yakın Doğu Üniversitesi periyot sonunda soyunma odasına 39-25 önde girdi.

BOTAŞ Spor Kulübünün basketleriyle başlayan üçüncü çeyrekte fark sekiz sayıya düştü (41-33). Periyodun beşinci dakikasına 47-36 önde giren Yakın Doğu Üniversitesi, BOTAŞ’tan gelen sayılarla 8-0’lık seriye engel olamadı ve skor 49 - 47 oldu. Quanitra HOLLINGSWORTH’u çember altında iyi kullanan Yakın Doğu Üniversitesi son 1:45’de skoru 56-49’a taşıdı. Kalan sürede skor bulan Adana ekibi BOTAŞ, üçüncü çeyreği 4 sayı geride bitirdi: (56-52).

Son periyoda yakaladığı 7-0’lık seriyle giren ve öne geçen BOTAŞ, 34.dakikada 5 sayılık üstünlük yakaladı: (56-61). Quanitra HOLLINGSVORTH’un basket faulüyle 4 dakika sonra skorla tanışan Yakın Doğu Üniversitesi BOTAŞ’tan gelen üçlükler karşısında maçı bırakmayarak 11-5’lik seri yakalayıp, son 1:40’da skoru 73-72’ye getirdi. SIMS’in üçlüğüyle öne geçen BOTAŞ, Courtney VANDERSLOOT ve Quanitra HOLLINGSVORTH’un sayılarını çemberinde görünce son 33 saniyede Yakın Doğu Üniversitesi 78-75 öne geçti. Kalan sürede her iki takım taktik faullerine başvururken, BOTAŞ son saniyede Özge’nin basketiyle maçın normal süresini 79-79 berabere kapatarak maçı uzatmaya götürdü.

Uzatma bölümüne Angelica ROBINSON ve Quanitra HOLLINGSWORTH’un sayılarıyla giren Yakın Doğu Üniversitesi, ilk dakikayı 82-81 önde geçti. Konuk ekip BOTAŞ bulduğu basketlerle son 2 dakikaya 87-84 üstün girdi. Son 11 saniyede Yakın Doğu Üniversitesi’nde Angelica ROBINSON’un turnikesiyle fark 1 sayıya inerken, BOTAŞ serbest atışlarla sahadan 89-86 galip ayrıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde, Quanitra HOLLINGSWORTH 24 sayı, 11 ribaund, 1 asist, Courtney VANDERSLOOT 21 sayı, 2 ribaund, 8 asist, Essence CARSON 15 sayı, 7 ribaund, Angelica ROBINSON 9 sayı, 14 ribaunt, 2 asist, Elin ELDEBRINK 9 sayı, 1 ribaunt, 2 asist, Olcay ÇAKIR 2sayı, 1 ribaunt, 6 asist ile oynadı.

BOTAŞ Spor Kulübü’nde, Odyssey SIMS 33 sayı, 2 ribaund, 8 asist, Tilbe ŞENYÜREK 26 sayı, 9 ribaund, 1 asist, Natasha LACY 10 sayı, 12 ribaund, 13 asist, Petra KULICHOVA 9 sayı, 5 ribaunt, Elif EMIRTEKIN 6 sayı, 2 ribaunt, 1 asist ile takımın öne çıkan isimleri oldu.