Yakın Doğu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Mezuniyet Töreni Gerçekleştirdi
Eklenme Tarihi: 05 Temmuz 2017, 11:37
Son Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2020, 14:39

Yakın Doğu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu 2016 – 2017 Bahar Dönemi mezuniyet töreni Kütüphane Salon 4’te gerçekleştirildi.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, törene, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin SADIKOĞLU, Yakın Doğu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokul ve Turizm Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Tülen SANER, öğretim görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Kıbrı Türklerinin Lideri Dr. Fazıl KÜÇÜK, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R.DENKTAŞ ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Ardından Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı öğretim elemanlarından İlyas ABDULLİNİ’nin müzik ziyafeti izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren, Yakın Doğu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokul ve Turizm Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Tülen SANER, “Yakın Doğu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği kaliteli ve günün koşullarına uygun eğitim vermeyi kendine ilke edinmiş bir yüksekokuldur. İş hayatınızdaki tüm kapıların açılabilmesi için sizlere standatrların üzerinde eğitim vermeyi kendinimize hedef edindik.” dedi.

“Bugün çok değerli öğrencilerimizin verdikleri emeklerin karşılığını alma günü geldi. Çok çaba sarfettiler ve bu diplomayı almaya hak kazandılar.” diyen Doç. Dr. Saner, alınan diplomalarda öğrenciler kadar velilerinde hakları olduğuna inandığını vurguladı.

Doç. Dr. SANER, “sizler bu süre zarfında çocuklarınıza her zaman özverili oldunuz ve sabırlı davrandınız. Siz değerli veliler çocuklarınızın bu eğitim sürecini başarı ile tamamlaması için ortaya koymuş olduğunuz fedakarlığında farkındayız.” diyerek mezun öğrencilere başarılar diledi.

Doç. Dr. SANER’in ardından söz alan Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin SADIKOĞLU, konukları selamlayarak sözlerine başladı.
Prof. Dr. SADIKOĞLU, “Siz Turizm ve Otel İşletmeciliğinden mezun oluyorsunuz. Siz sadece Kıbrıs için değil, Uluslararası düzeyde çalışabileceğiniz bir alandan mezun oluyorsunuz.” diyerek mesleğin önemine dikkat çekti ve mezun olan öğrencilere yaşamlarında başarılar diledi.

Yüksekokul öğrencisi Abdül ŞAHABİ Lisan öğencileri adına gerçekleştidiği konuşmasının ardından sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.
Tören öğrencilere diplomalarının verilmesi ve geleneksel kep atma töreni ile son buldu.